Telekom kupuje i čačanski Telemark

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Telekom kupuje i čačanski Telemark

  Komisija za zaštitu konkurencije objavila je da ispituje da li bi Telekom Srbija kupovinom čačanskog Telemark sistema (Telemark Systems) narušila koncentraciju na tržištu, odnosno imala dominantan položaj u oblasti telekomunikacija.

  Telekom je krajem decembra prošle godine dostavio Komisiji Pismo o namerama da kupi 100 odsto udela u Telemarku, koji nudi usluge kablovske televizije, interneta i fiksne telefonije.

  Komisija je ocenila da podaci koje je dostavio Telekom Srbija, kao podnosilac prijave, nisu dovoljni za utvrđivanje dozvoljenosti koncentracije u skraćenom postupku, zbog čega će sprovesti takozvani ispitni postupak, tokom koga će utvrditi sve činjenice u vezi sa koncentracijom, navodi se na sajtu Komisije.

  Telemark, koji je u vlasništvu Slobodana Markovića, poseduje kablovsko-distributivnu mrežu u Čačku, Kraljevu, Gornjem Milanovcu, Požegi, Lučanima, Guči, Kosjeriću, Baljevcu i Ušću, a u okviru Telemark sistema posluje i TV Telemark.

  Telekom Srbija je prethodnih meseci kupila kablovsko-distributivne operatere Kopernikus tehnolodži, Radijus vektor, Avcom i Masko.

  Kako je ranije najavljeno, to je deo strategije nazvane “Milion plus”, kojom Telekom Srbija namerava da privuče više od milion korisnika televizije i interneta.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE