Tek posle intervencije: Posao za 200 medicinara, volontera u KORONA centrima

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tek posle intervencije: Posao za 200 medicinara, volontera u KORONA centrima

  U Kliničkom centru u Kragujevcu u radni odnos na neodređeno vreme zaposleno oko 200 medicinskih radnika, koji su u vreme vanrednog stanja uzrokovanog epidemijom COVID-19, volontrirali u korona centrima, saznaje Danas.

  Prijemu ove grupe zdravstvenih radnika u stalni radni odnos u kragujevačkom KC, prethodilo je, podsetimo, pisanje beogradskog lista o tome da su se Sindikatu zdravstva i socijalne zaštite “Sloga”, u poslednjoj dekadi prošlog meseca obratili lekari, medicinske sestre i tehničari, koji su bili angažovani kao volonteri, sa tvrdnjom da direktor Kliničkog centra u Kragujevcu dr Predrag Sazdanović ne postupa po naredbi Ministarstva zdravlja kojom je zdravstvenim ustanovama u Srbiji naloženo da za stalno zaposle sve one zdravstvene radnike koji su u vreme epidemije COVID-19 volontrirali u corona centrima.

  Nakon što je utvrđeno da Klinički centar u Kragujevcu zaista ne postupa po naredbi Ministarstva zdravlja, Sindikat “Sloga” je o tome obavestio nadležne i najširu domaću javnost.

  “Posle saopštenja za javnost reagovalo je Ministarstvo zdravlja i naložilo direktoru KC Kragujevac da primi u radni odnos potrebne zdravstvene radnike koji su volontirali u korona centrima, kao i druge neophodne volontere za kontinuirano pružanje zdravstvene zaštite.

  Do sada je primljeno oko 200 zdravstvenih radnika na neodređeno vreme, stotinu lekara i još toliko medicinskih sestara i tehničara.

  Kolege su prezadovoljne našim angažovanjem u zaštiti njihovih prava i svakodnevno dobijemo poruke zahvalnosti, rekao je za Danas predsednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite “Sloga” Predrag Đurić.

  Tih 200 medicinara će, prema rečima Đurića, da ostane u Kragujevcu i Srbiji, i neće, kako veruje, “trbuhom za kruhom” da ode u Nemačku ili neku drugu zapadnu državu.

  Izvor: Danas

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE