WALL MALL URBAN ART – street art umetnost i kultura na „ulicama“ tržnog centra

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Peđa Te8

  WALL MALL URBAN ART – street art umetnost i kultura na „ulicama“ tržnog centra

  U enterijeru TC „Stadion“ na zidu “Wall Mall urban art space” posetioci mogu da pogledaju radove umetnika i predsednika Udruženja za razvoj i promociju urbane umetnosti Te8, Predraga Radovanovića – Peđa Te8, koji je svoju umetnost razvijao kroz razne discipline i slikarske pravce. Danas svoj likovni fokus drži na muralima i apstraktnom stilu, koji je formirao. Aktivan na relaciji Beograd – Dubai, njegovu umetnost su prepoznali kolekcionari i klijenti širom sveta, te se njegovi radovi mogu videti od Pariza do Dubaija.

  Predraga Radovanovića - Peđa Te8

  Predraga Radovanovića – Peđa Te8

  Radove koje sam imao priliku da predstavim posetiocima TC Stadion, zapravo predstavljaju  različite faze mog ličnog stvaralaštva. Mural koji sam oslikao nosi naziv “ Naša Minerva” i predstavlja ličnu interpretaciju Grčkog mita o boginji Atini i obrađuje scenu pred neke od ključnih događaja za grad Atinu. Fokus je stavljen na one trenutke koji prethode važnim momentima u našim životima, jer oni su put kojim hodamo do ključnih trenutaka našeg postojana“, rekao je umetnik i muralista  Predrag Radovanović Peđa Te8.

  Zahvaljujući prijateljima Te8 udruženja – TC Stadion, Roma Company, Ars i Vulkan knjižare, koji su prepoznali važnost ovog projekta i pokazali svoju odgovornost prema široj zajednici, posetioci će moći da uživaju u neobičnim performansima, kao i vizualnim ostvarenjima različitih street art umetnika u holu TC Stadion.

  TC Stadion, Wall Mall urban art space

  TC Stadion, Wall Mall urban art space

  Roma Company kao društveno odgovorna kompanija prepoznala je ovaj projekat kao jedinstveni spoj umetnosti i ulaganja u lokalnu zajednicu u kojoj poslujemo. Podrška mladima kroz stvaralaštvo i kulturu samo je jedna od aktivnosti koju praktikujemo kroz društveno odgovorni rad i trudimo se da taj kontinuitet održimo,“ izjavila je Jelena Anđelković, direktorka marketinga Roma Company.

  Neformalni izložbeni prostor, koji postoji u formi otvorene ulične galerije prenesene na “ulice” tržnog centra, zasnovan je na principu prolaznosti kao temeljne karakteristike ulične umetnosti, gde umetnik konstantno stvara rad preko dela prethodnog umetnika. Ono što ovaj sadržaj čini još posebnijim jeste deo postavke namenjen studijskim radovima umetnika. Pored murala od sada su izloženi i digitalni radovi umetnika, čime ovaj projekat dobija multidisiplinaran prostor što ga čini još više posebnim.

  Oslikavanje zida Peđa Te8

  Oslikavanje zida, Peđa Te8

  „Wall Mall urban art space“ nudi umetnicima prostor da svoj rad besplatno prikažu javnosti, što je dodatna vrednost ovog projekta. U međuvremenu rad Peđe Te8 ostaje da živi, do sledećeg nastupa novog umetnika.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Marija Plavšić

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE