Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Taksista vozio studentkinju kući, prešao 3.000 km BESPLATNO

  Studentkinja iz Italija koja je bila na razmeni u Španiji u Bilbau od 1. februara, zbog koronavirusa nije mogla da se vrati svojoj kući. Njena borba za povratak kući svela se na sate provedene na internetu i telefonske pozive s italijanskom ambasadom.

  „Kada je započela pandemija koronavirusa odlučila sam da ostanem u Španiji i vidim kako će se stvar razvati. Kada sam sredinom marta shvatila da je moj Univerzitet zatvoren, a predavanja i ispiti pomereni shvatila sam da moj boravak u Španiji više nema smisla. Bila sam sama, čak su i moji prijatelji iz Španije otišli svojim kućama“, rekla je studentkinja Giada Collalto.

  Uspela je da kupi avionsku kartu iz Madrida do Pariza, potom do Rima i konačno do Venecije. Ipak, 8. aprila na aerodromu u Madridu stjuardesa joj je rekla da joj nije dopušteno ukrcavanje u avion.

  „Bila sam očajna i besna. Roditelji su bili zabrinuti, ali nisu mogli da učine ništa da mi pomognu. Nazvala sam ambasadu i rekli su mi da pošaljem mejl. Svi hoteli u Madridu su bili zatvoreni, a javnog prevoza da se vratim za Bilbao nije bilo „, dodala je.

  Međutim, taksista Kepa Amantegi, kog je kontaktirao njen prijatelj odlučio je da preveze Giadu Collalto do Bilbaa.

  „Odmah je rekao da je će doći po mene. Trebalo mu je devet sati da dođe iz Bilbaa do Madrida i natrag“, rekla je Collalto.

  Ali kada se vratila u Bilbao, saznala je da više ne može da boravi u stanu u kojem je živela. Amantegi se ponudio da je ugosti u svojoj porodičnoj kući.

  „Njegovi roditelji i njegove dve sestre su me dočekali kao člana porodice. Nikad neću da zaboravim njihovu ljubaznost“, prisetila se Collalto.

  Jutro nakon toga, ona i Amantegi su počeli da rade na ideji o putu do Italije.

  „Nazvali smo lokalne vlasti i, koliko god se neverovatno činilo, dobili smo sva potrebna odobrenja. Bilo mi je dopušteno jer sam se vraćala kući, a on je kao taksista imao dozvolu za rad i putovanje“.

  Nakon 12 sati 10. aprila stigli smo u Montebello. Na obe granice i s Francuskom i sa Italijom niko ih nije proveravao.

  „Insistirala sam da platim ali je rekao da vidi da smo u teškoj situaciji i da ne brinem o troškovima“, rekla je Collalto.

  „To je nešto što nikad neću zaboraviti. Bila sam potpuni stranac tom momku“, rekla je i dodala da je Amantegi ukupno zbog nje prešao 3.000 kilometara.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE