Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Svetski festival mladih u Sočiju: 25.000 posetilaca iz svih zemalja i jedna tužna priča

  U toku je „World Festival of Youth and Students 2017“, tradicionalno godišnje okupljanje mladih. Ove godine u Sočiju, gde se manifestacija održava, okupilo se čak 25.000 posetilaca sa svih strana sveta. Osim što se organizuju panel-diskusije (jedna od njih je i „Fake News“), tu su i razni kulturni i naučni programi, diskutovanje o svetskim temama i sportska takmičenja u Olimpijskom parku u Sočiju.

  Ono što je najbolji deo ovog programa jeste uspostavljanje prijateljstava među mladim ljudima, sa različitih strana na planeti. Tako jedna mlada Amerikanka može da upozna svoju buduću drugaricu iz Severne Koreje, koju, da nije ove konferencije, ne bi imala prilike nikada da sretne, niti da sa njom porazgovara.

  Motivacioni govor održao je i Nik Vujičić.

  Da je ovo važan događaj kulturnog povezivanja, govori i priča o mladiću iz Sovjetskog Saveza i mladoj Nemici, koji su se upoznali u Moskvi, pre čak 60 godina:

  Vitali je sreo Tamaru 1957. godine, u Moskvi na Svetskom festivalu mladih. Kako kaže Vitali, festival ne samo da je imao svetski značaj, već je ostavio traga i na njegov, lični život. „Bila je veličanstvena atmosfera… Prvi put smo se sreli sa rokom, bugi-vugijem, tvistom… Devojke su veličanstveno plesale! Tamara i ja smo razmenili adrese, dala mi je adresu u Berlinu.

  Vitali joj je poslao fotografiju na kojoj su njih dvoje zajedno. Dobio je odgovor – „Naše prijateljstvo je neraskidivo!“ Godinama kasnije Vitali je pokušao da nađe Tamaru, napisao joj je pismo, ali se pismo vratilo. Vitali kaže da misli da pismo nikada nije ni napustilo Sovjetski Savez.

  Kada je bio u Berlinu, pitao je za nju, ali ništa nije mogao da sazna. Zaključio je da se odselila u Argentinu.

  Tamara se priključila Če Gevarinim jedinicama u Boliviji. Ubijena je 1967. godine. Ali, Vitali je pamti kao veselu, razigranu, crnokosu devojku sa Festivala mladih, i neće je zaboraviti.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube/Printscreen

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE