Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Svečano otvorena izložba „Jedan nedosanjan san“ u NLB Galeriji

  Izložbom Vladimira Petrovića, NLB Galerija obeležila je drugu godišnjicu postojanja.  Posetioce izložbe na svečanom otvaranju pozdravio je Vlastimir Vuković, član Izvršnog odbora NLB Banke, koji je zahvalio posetiocima i podsetio da je NLB Galerija počela sa radom u junu 2017. godine, a da je ovo tokom protekle dve godine već dvanaesta izložba.

  „Program NLB Galerije je takav da smo pre svega želeli da omogućimo mladim umetnicima da u njoj izlažu. U 2018. godini smo imali priliku da vidimo izložbe pet sjajnih mladih umetnica sa ovih prostora, a ovu godinu smo posvetili mladim slikarima iz Srbije“, rekao je Vuković i zahvalio se Kući umetnika „Pigmalion“ na sjajnoj saradnji na realizaciji aktivnosti u NLB Galeriji.

  „Neprekidan dijalog sa sopstvenim delom, ali i sadašnje stanje društva, nedostatak samilosti, beznađe i preispitivanje osobenosti, bile su vodilje novog ciklusa crteža velikih formata, umetnika Vladimira Petrovića, prepoznatljivog po specifičnoj posvećenosti osnovnim slikarskim postulatima, i do nedavno, preciznim portretima“, rekla je Maja Živanović, selektorka Kuće umetnika „Pigmalion“ na svečanom otvaranju izložbe Vladimira Petrovića.

  „U ciklusu koji je pred vama, i dalje je svaki crtež autonomno likovno delo, ali to više nisu realistične ili intimističke priče o individualnosti, sada se ovaj vrsni stvaralac okreće univerzalnim vrednostima, ne odustajući od monohromatskih prikaza, koji su tkivo svakog rada. On nas uvodi u svet imaginarnih likova, koji, simbolično, predstavljaju tamu, ali i put koji vodi iz nje„, dodala je Maja Živanović.

  Vladimir Petrović, rođen 25. decembra 1988. u Lazarevcu, završio je školu za dizajn u Beogradu i master studije na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu, smer slikarstvo, u klasi profesora Saše Filipovića. Član je ULUS-a od 2012. godine. Učestvovao je na pedesetak grupnih izložbi, a izložba „Jedan nedosanjani san“ u NLB Galeriji je njegova deveta samostalna izložba.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE