Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sve je spremno za 26. Kopaonik biznis forum

  Ovogodišnji, 26. Kopaonik biznis forum izazvao je do sada najveće interesovanje učesnika, za koje će tokom četiri dana biti organizovano 26 panela, tri plenarne sesije i šest specijalnih događaja.

  Najznačajniji događaj u Srbiji i regionu okupiće više od 1300 učesnika, premijerku Republike Srbije, veći broj ministara iz Vlade Republike Srbije, guvernerku Narodne banke Srbije, najznačajnije srpske privrednike iz bankarskog, osiguravajućeg, ICT sektora, sektora trgovine, turizma, energetike, poljoprivrede, farmaceutske industrije, kao i predstavnike javnih preduzeća, lokalnih samouprava, međunarodnih finansijskih organizacija (EBRD, EIB, IFC, WB, IMF), ambasadore, veliki broj privrednika iz regiona – Makedonije, BiH, Hrvatske, Crne Gore, predsednika Fiskalnog Saveta, kao i domaće i inostrane ekonomske teoretičare i predstavnike akreditovanih medija.

  Specijalni gost 26.Kopaonik biznis foruma biće Geri Džejkobs, predsednik Svetske akademije nauke i umetnosti, koji će prvog dana Foruma održati specijalno predavanje, a prvi put na Forumu kao specijalni gost biće Kristijan Danijelson, generalni direktor za proširenje pri Evropskoj komisiji.

  Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić učestvovaće 4.marta na Kopaonik biznis forumu, u okviru plenarne sesije na temu: Makroekonomske osnove za snažan rast.

  Centralna tema Foruma biće „Srbija deset godina posle velike recesije: snažan rast kao imperativ“.

  „Kopaonik biznis forum iz godine u godinu raste, interesovanje učesnika je sve veće, čime se potvrđuje važnost tema koje se pokreću i svih kontruktivnih rasprava i kritičkih analiza koje se mogu čuti. U skladu sa centralnom temom Foruma, želja je da se sagledaju sve greške u ekonomskoj politici u prethodnih deset godina koje su prouzrokovale da se ekonomjia Srbije najsporije oporavlja u poređenju sa drugim zemljama regiona i centralne i istočne Evrope. To znači da bismo uhvatili priključak sa Evrozonom i Evropskom unijom generalno, moramo imati robusni rast od pet i više procenata godišnje. Na Forumu ćemo pričati o tome šta je potrebno da bi se takav rast i ostvario“, kaže Aleksandar Vlahović, predsednik Saveza ekonomista Srbije i predsednik Programskog odbora KBF.

  Jelena Ristić, direktor za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard, istakla je da je ovo četvrta godina partnerstva između Mastercarda i Kopaonik Biznis Foruma.

  „Ono na šta smo posebno ponosni je činjenica da nakon što smo prošle godine, po prvi put, otvorili diskusiju o rodnoj jednakosti i ekonomskom osnaživanju žena, ove godine idemo korak dalje, tj prelazimo sa teoriju na praksu. Ove godine Mastercard će ozvaničiti svoju posvećenost  unapređenju stanja rodne ravnopravnosti u Srbiji potpisivanjem Povelje o rodnoj ravnopravnosti zajedno sa nekoliko drugih društveno odgovornih kompanija. Unapred se radujemo četvorodnevnim konstruktivnim diskusijama i nadamo se da ćemo naredne godine u ovo vreme, pričati ne o potencijalu koji Srbija ima, nego o potencijalu koji smo ostvarili kroz konstruktivne zaključke sa Kopaonik biznis foruma“, kazala je Ristić.

  Pored ključnog razvoja Srbije između dva Foruma, neke od tema koje će biti zastupljene su i startup-ovi kao digitalni pokretač Srbije, regionalni ekonomski razvoj Zapadnog Balkana, osnaživanje digitalne ekonomije, preporuke razvoja biznisa na Balkanu, kao i da li je ljudski kapital šansa ili ograničenje za snažni rast, kreativna ekonomija, inovacije, kakav zdravstveni sistem je potreban Srbiji, turizam kao regionalna perspektiva. Kao i prethodnih 11 godina, koncepcijski pokrovitelj ovog najvažnijeg ekonomskog skupa u zemlji je predsednik Vlade Republike Srbije.

  Kopaonik biznis forum, koji organizuje Savez ekonomista Srbije u saradnji sa dugugodišnjim partnerom, kompanijom Mastercard, ove godine omogućiće učesnicima da putem aplikacije „Kopaonik business forum“ mogu da još brže pronađu sve relevantne informacije. Forum, tradicionalno, ima i svoj zvanični veb sajt – www.kopaonikbusinessforum.rs  na kome se mogu naći sve informacije o programu i učesnicima.

  Zaključci i ovogodišnjeg Foruma biće sumirani u dokumentu „Kopaonik koncezus 2019“.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE