Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  SVE JE SPREMNO: U četvrtak od 10 časova…

  Regionalni direktor za razvoj kompanije Ikea u Jugoistočnoj Evropi Vladislav Lalić kaže da se završni radovi privode kraju i će robna kuća kod Bubanj potoka biti otvorena u četvrtak u 10 časova.

  Robna kuća zapošljava 330 radnika, koji su već završili neophodne treninge, a Ikea u Srbiji zapošljava ukupno 416 ljudi, računajući i zaposlene u regionalnoj kancelariji za Jugoistočnu Evropu (Rumunija, Hrvatska, Srbija i Slovenija).

  U Srbiji trenutno radi samo jedan dobavljač za Ikeu, čime kompanija nije zadovoljna, rekao je Lalić gostujući u Dnevniku RTS.

  Dodaje da su napravljeni konkretni pomaci po tom pitanju, ali da u ovoj fazi pregovora ne može više da kaže. „Međutim, vrlo brzo ćemo se oglasiti sa nekim konkretnim rezultatima. To nije pitanje meseci, već se radi o mnogo kraćem periodu“, najavio je Lalić.

  Napomenuo je da kompanija želi da dobavljači iz Srbije izvoze, proizvodeći za robne kuće ove švedske firme širom sveta.

  Prostor kod Bubanj potoka je već na prvi pogled značajno veći od robne kuće, a Lalić objašnjava da je to svesno urađeno zbog normalnog funkcionisanja robne kuće i da Ikea planira da dugoročne aktivnosti budu mnogo veće nego sada.

  Lalić kaže da se radi studija za trgovački centar, površine 40.000 kvadratnih metara, koji bi bio otvoren pored robne kuće i da će tom investicijom od oko 60.000.000 evra, biti zaposleno 400 ljudi.

  Govoreći o mogućnosti da Ikea otvori drugu robnu kuću, Lalić navodi da se radi na akviziciji zemljišta između benzinske pumpe „Zmaj“ i Beogradskog aerodroma.

  Dinamika otvaranja druge robne kuće zavisi od rezultata poslovanja prve, u kojoj očekuju više od 2.000.000 posetilaca u prvoj godini poslovanja.

  Biće ponuđeno i onlajn naručivanje, a Ikea će činiti da cene budu što konkurentnije, najavio je Lalić.

  Izvor: RTS

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE