Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Švajcarci dižu FABRIKU u Svilajncu, POSAO za više od 100 radnika

  U Svilajncu je položen kamen-temeljac za izgradnju pogona švajcarskog proizvođača električne rasvete Regent Lighting, vrednosti 10 miliona evra, gde će biti zaposleno više od 100 radnika.

  U prvoj fazi biće izgrađena hala od 6.000 kvadratnih metara, a u drugoj fazi će biti dograđeno još toliko.

  Ta kompanija iz Bazela je proizvodnju već počela u iznajmljenom objektu i zaposlila prve radnike.

  Izvršni direktor Regenta Jerg Štajmer je kazao da će u fabrici u Svilajncu biti zaposleni radnici u proizvodnji i visokokvalifikovana radna snaga kao podrška matičnoj kompaniji u Švajcarskoj.

  „Postavljanje kamena-temeljca u Svilajncu je veoma značajno za kompaniju. To je početak novog projekta koji treba da osigura uspeh Regenta“, naveo je Štajmer.

  Prema rečima predsednika Opštine Svilajnac Predraga Milanovića, „u Industrijskoj zoni Svilajnca realizovano je 15 novih investicija u proteklih 12 godina“.

  Započeta investicija od 10 miliona evra, sa proizvodnom halom od 12.000 kvadratnih metara, sa preko stotinu zaposlenih u prvoj fazi, „jedan je od najvećih projekata ne samo za Svilajnac, već i za Srbiju“, ocenio je predseednik Opštine.

  U Industrijskoj zoni „Veliko polje“, jednoj od dve u Svilajncu, pored kompanije Regent još su četiri velike strane kompanije.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE