Sva otvorena KUPALIŠTA u Beogradu počinju s radom

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sva otvorena KUPALIŠTA u Beogradu počinju s radom

  Od nedelje će u Beogradu raditi sva javna kupališta na otvorenom, odlučio je Gradski štab za vanredne situacije.

  Gradski štab za vanredne situacije usvojio je pravila po kojima će od nedelje morati da rade svi javni bazeni na otvorenom i kupališta u Beogradu, objavio je na svom Fejsbuk nalogu zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

  “Neki otvoreni bazeni su radili i u subotu, neki nisu i to nije normalna situacija na plus 35. Građanima treba da omogućimo da koriste otvorene bazene uz poštovanje strogih pravila. Od sutra će u našem gradu raditi svi bazeni na otvorenom”, piše u Vesićevoj objavi.

  Takoše, dodao je, usvojeno je jedanaest pravila koja će morati da poštuju posetioci na bazenima:

  Pod suncobranom mogu da se nalaze samo dve osobe osim porodica sa malom decom, razmak između ležaljki koji zauzimaju jedna ili dve osobe osim porodica sa malom decom moraće da iznosi najmanje dva metra.

  Zabranjeni su timski sportovi u vodi ili na obali koji uključuju bliski kontakt, barovi i kafići mogu da služe hranu samo zapakovanu u orginalnim pakovanjima, stolovi u baru moraju da budu udaljeni najmanje 1,5 metara.

  U barovima i kafićima na bazenima nije dozvoljeno organizovati zabave ili proslave, kapacitet kupališta je 40 ljudi na 1,000 metara kvadratnih, zaposleni na bazenima moraju da nose maske kada su u kontaktu sa posetiocima.

  Zabranjeno je korišćenje tuševa i svlačionica u zatvorenom prostoru izuzev toaleta, uz poziv sportskima centrima da, ukoliko je moguće, uvedu rezervacije.

  Zamenik gradonačelnika je pozvao sve posetioce na bazenima da poštuju mere fizičke distance i lične higijene i tako čuvaju i sebe i druge.

  “Mislim da smo pronašli meru između potrebe da otvoreni bazeni rade jer su dani sve topliji i da se sačuva zdravlje ljudi”, zaključio je Vesić.

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE