Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šutanovac priznao: Važnija su nam bila „ministarstva sile“ nego kultura

  Aktuelni predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac bio je vlast, bio je ministar, a sada sa pozicije lidera opozicione stranke drugačije sagledava neke stvari. Sudeći po tekstu objavljenom u „Nedeljniku“ uvideo je neke greške i spreman je da prihvati kritiku.

  „Kao nekadašnji ministar odbrane smatram da smo isuviše lako u koalicionim pregovorima za Vladu Republike Srbije prepuštali resor kulture manjim koalicionim partnerima, a mnogo žustrije se borili za takozvana „ministarstva sile“. To je bila greška, jer je kultura sada poslednja linija odbrane našeg građanskog dostojanstva“, kaže Šutanovac.

  Dodaje i da je danas, posle iskustva koje ima i u vlasti i u opoziciji, ubeđen da se najvažnije vrednosti nalaze u autonomiji kulture i razvojnoj kulturnoj politici. Potpuno je svestan da nema ni ekonomskog ni demokratskog razvoja bez ulaganja u kulturu.

  „Svestan sam da mnogi građani, naši prijatelji, a među njima i brojni umetnici, u dosadašnjoj politici Demokratske stranke nisu videli dovoljnu posvećenost kulturi, zamerajući nam zanemarivanje ovog suštinskog segmenta i podilaženje populizmu. Kao nekadašnji ministar odbrane smatram da smo isuviše lako u koalicionim pregovorima za Vladu Republike Srbije prepuštali resor kulture manjim koalicionim partnerima, a mnogo žustrije se borili za takozvana „ministarstva sile“. Otvoren sam za svaki razgovor o opravdanim kritikama na račun naše politike, ali ovde želim da govorim o budućnosti i o programskim ciljevima u kulturnoj politici Demokratske stranke“, rekao je Šutanovac.

   

  Izvor: Nedeljnik

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE