Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Suspendovano 47 radnika Pošte

  Predsednik Sindikata zaposlenih u Pošti Srbije u Novom Sadu Ljubiša Simić, izjavio je za Insajder da je 47 radnika u Pošti suspendovano.

  Kako je naveo, oni su suspendovani zbog toga što su prilikom protesta blokirali distributivne poštanske centre u Novom Sadu i Beogradu.

  „Suspendovano je sedam radnika u Novom Sadu, među kojima sam i ja, a 40 u Beogradu. Dobili smo informacije da će u sredu biti još toliko“, kaže Simić za Insajder.

  Ova informacija je Insajderu potvrđena i u Samostalnom sindikatu poštanskih radnika Srbije.

  V.d. direktorka Mira Petrović u izjavi za Insajder nije želela da potvrdi da li su radnici suspendovani, ali je rekla da će „u svakom slučaju svi koji su nezakonito blokirali rad Pošte biti sankcionisani“.

  Zaposleni u Pošti protestuju već više od dve nedelje ispred distributivnih poštanskih centara tražeći poboljšanje materijalnog položaja, odnosno povećanje zarada i isplate zarade iz dobiti.

  Takođe traže zabranu zapošljavanja novozaposlenih na sistematizovana radna mesta sa rešenjima o privremeno-povremenim poslovima.

  Zaposleni traže i razrešenje v.d direktorke Mire Petrović i što hitniji izbor direktora na osnovu već sprovedenog konkursa, zatim razrešenje predsednika i članova Nadzornog odbora i utvrđivanje odgovornost predstavnika poslovodstva zbog pritisaka i pretnji zaposlenima i sindikalnim aktivistima.

  Izvor: B92, Insajder

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE