Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  SUDBINA GOŠE: Radnici u štrajk, direktor preko „grane“

  Radnici Goše, fabrike šinskih vozila, u kojoj se prošle sedmice jedan radnik ubio, sutra stupaju u generalni štrajk, traže isplatu dugovanja, povezivanje radnog staža i overu zdravstvenih knjižica, a generalni direktor, Slovak Ivan Hemšild, napusto je zemlju.

  „Tražimo da se svakom zaposlenom odmah isplati 100.000 dinara na ruke, da nam se overe knjižice koje tri godine nisu overene, da nam se poveže radni staž, da nam isplaćuju platu mesec za mesec i da nam isplaćuju celu platu, a ne da neko određuje da li ću da primim 10, 15 ili 20 odsto“, kaže predsednik štrajkačkog odbora Milan Vujičić.

  Ovi zahtevi poslati su vlasnicima u Slovačku. „Poruka je da se želi normalizacija rada i sredstva će biti uplaćena. Sve do sada što je obećano, što se tiče isplata, to se i poštovalo. Razumem radnike“, kaže finansijski direktor Goše Saša Lazić.

  Sve to generalni direktor Goše, Slovak Ivan Hemšild, poručuje iz inostranstva jer je Gošu napustio prošle srede kada je u fabričkim halama pronađen obešen radnik.

  „Pozvao je policiju, koga je sve zvao ne znam. Došla je policija i rekli su da su došli da izvedu generalnog direktora zato što je prijavljeno da ćete da ga bijete. Niko mu nikad u životu nije pretio da će da ga bije, tvrdi Vujičić. Direktor je otišao, iza sebe je ostavio dugove, nezadovoljne radnike i pitanje sudbine Goše.

  Dok su radnici ljuti na vlasnika i na državu, finansijski direktor koji je u Goši proveo radni vek za agoniju ove firme krivi državu, jer kaže Fond za razvoj od Goše potražuje novac koji su dobili za vagone koje su Železnicama Srbije uredno isporučili, ali to nikada nije fakturisano.

  Izvor: N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE