Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Google SAD

  Ruski sud zaplenio Guglovu imovinu vrednu 7 miliona USD

  Moskovski sud je naredio zaplenu 500 miliona rubalja (7 miliona dolara) Guglove imovine i sredstava u Rusiji, prenele su novinske agencije. To stoji u tužbi u vezi sa ograničenjima koja je američka tehnološka kompanija postavila na Youtube kanal ugledne televizijske kompanije.

  Ruske novinske agencije su objavile da se slučaj odnosi na Gazprom medija holding, odnosno GPM Entertainment televiziju. Ona je podnela tužbu zahtevajući da im Google vrati pristup njihovom nalogu na Jutjubu.

  Youtube, koji je globalno blokirao medije koje finansira ruska država, pod velikim je pritiskom ruskog regulatora za komunikacije i političara.

  Youtube

  YouTube (Pixabay)

  Šta će sve ruski sud zapleniti?

  Rusija je blokirala neke druge strane internet kompanije, uključujući Facebook i Instagram kompanije, Meta Platforms Inc. U isto vreme se bori za kontrolu protoka informacija nakon što je 24. februara poslala desetine hiljada vojnika u Ukrajinu. Youtube je za sada dostupan.

  „Tužba televizije GPM Entertainment o preduzimanju privremenih mera je usvojena“, rekao je Arbitražni sud u Moskvi, a prenosi Interfaks.

  Rečeno je da će mere uključivati „zaplenu sredstava“, uključujući gotovinu koja će doći na bankovne račune, kao i svu pokretnu i nepokretnu imovinu u vlasništvu Gugla, u ukupnom iznosu od 500 miliona rubalja.

  Ruska novinska agencija ,,RIA“ je izvestila da je sud odbacio prethodnu tužbu GPM Entertainment televizije 13. aprila.

  Gazprom medija poseduje nekoliko ključnih društvenih medija i televizijskih sredstava u Rusiji, od kojih neke imaju koristi od egzodusa i blokade stranih internet kompanija.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/AP, Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE