Sud im "zavezao ruke": UEFA i FIFA ne mogu NIŠTA protiv SUPERLIGE

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sud im “zavezao ruke”: UEFA i FIFA ne mogu NIŠTA protiv SUPERLIGE

  Privredni sud u Madridu zabranio je Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) i Svetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA) preduzimanje bilo kakve mere protiv pokretanja Superlige Evrope, proizilazi iz odluke u koju je uvid imala agencija Frans pres.

  Odluka suda predstavlja prvu pravnu pobedu za to otcepljeno privatno takmičenje koje je otvorilo sukob u evropskom fudbalu.

  U tom kontekstu Privredni sud broj 17 iz Madrida navodi da je “naredio FIFA i UEFA da se uzdrže od donošenja bilo kakvih mera ili preduzimanja akcija, ili izdavanja saopštenja kojim bi se sprečila ili otežala, direktno ili indirektno, priprema fudbalske Superlige”.

  Dvanaest bogatih evropskih klubova postiglo je dogovor o osnivanju Superlige Evrope. Pored 12 osnivača, ligi će se pridružiti još tri ekipe, koje će takođe biti među osnivačima, a ligu će popuniti još pet timova, koji će dobijati pozive za učešće.

  Ovaj potez bogatih klubova izazvao je brojne negativne reakcije, pre svega FIFA i UEFA, nacionalnih saveza, visokih državnika, kao i slavnih bivših igrača.

  Iz FIFA i UEFA najavili su da će ti klubovi snositi posledice, a iz same Superlige su poručili da su već pokrenuli pravne radnje kako bi zaustavili akcije koje za imaju za cilj sprečavanje pokretanja tog takmičenja.

  Predsednik UEFA o Superligi: Interes DESETAK PRLJAVIH ljudi

   

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE