Stranog investitora grad "ČASTIO" zemljištem

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Stranog investitora grad “ČASTIO” zemljištem

  Kompanija Bojsen Abgassistem dobila je od grada Subotice na dar građevinsko zemljište, na kojem će nići fabrika ovog nemačkog proizvođača auspuha, pišu Novosti.

  Na više od 10 hektara u Privrednoj zoni “Mali Bajmok”, nići će fabrika za izduvne sisteme u automobilskoj industriji u kojoj će, kako je ranije najavljeno, posao naći 507 radnika.

  Prema rečima gradonačelnika Bogdana Labana ovo je najveća strana investicija u Subotici, a njena izgradnja će uskoro početi.

  Kompanija Bojsen ima svoje proizvodne pogone na svim kontinentima, a u Subotici će otvoriti 500 novih radnih mesta. Vrednost ove investicije je skoro 60 miliona evra, izgradiće se 40.000 kvadratnih metara proizvodnog prostora, najavio je gradonačelnik Laban.

  Dolaskom ove nemačke kompanije neće se samo podići produktivnost Subotice, nego i okolnih mesta, jer će se privreda cele regije nasloniti na ovu veliku kompaniju koja proizvodi auspuhe za velike automobilske kuće, rekao je Laban.

  Iako je podržala odluku da se Bojsenu da besplatno zemljište u industrijskoj zoni, opozicija smatra da pažnja treba da se usmeri na domaće ulagače.

  Izvor: Novosti

  Foto: YouTube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE