Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Stigao prvi deo mozaika za kupolu Hrama Svetog Save

  Prvi deo mozaika za unutrašnju dekoraciju kupole Hrama Svetog Save, čiju izradu finansira kompanija „Gasprom njeft“, stigao je danas u Beograd. Dragoceni tovar se sastoji od deset tona mozaika izrađenog od specijalnog stakla i kamena i predstavlja glavni deo mozaične kompozicije Vaznesenja Gospodnjeg.

  Mozaik centralne kupole Hrama Svetog Save se izrađuje u specijalnoj umetničkoj radionici u Moskvi, a radovima rukovodi akademik i član prezidijuma Ruske akademije umetnosti, narodni umetnik Rusije, Nikolaj Muhin.

  Projekat dekoracije kupole Hrama podrazumeva izradu 1.230 kvadratnih metara u tehnici mozaika, uz korišćenje stakla i prirodnog kamena. Radovi na postavljanju mozaika su planirani za 22. maj, a planirano je da oslikavanje cele centralne kupole hrama bude završeno do kraja ove godine.

  U okviru kulturnog programa koji „Gasprom njeft“ realizuje u Srbiji, kompanija doprinosi jačanju veza Srbije i Rusije. Pored podrške uređenju centralne kupole Hrama Svetog Save na Vračaru, kompanija je pomogla  i obnovu „Ruskog nekropolja“ u Beogradu, kao i brojne kulturne i humanitarne projekte.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE