Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Startit pokreće projekat „Škola uspeha” za nove naraštaje preduzetnika

  Uz podršku Kabineta Ministra za Inovacije i tehnološki razvoj organizacija Startit otpočinje sa realizacijom projekta „Za inovativne mlade Srbije” pod nazivom „Škola uspeha”.

  Sa više od decenije iskustva u sprovođenju projekata i razvoju srpske startap scene, organizacija Startit u saradnji sa brojnim partnerima i stručnjacima kroz projekat donosi konkretna znanja i savete za buduće preduzetnike i inovatore.

  Projekat „Za inovativne mlade Srbije” obuhvatiće niz aktivnosti kojima će, u periodu između oktobra i decembra ove godine, biti promovisan značaj IT preduzetništva i novih tehnologija kao grane privrede sa najvećim potencijalom.

  Kroz niz edukativnih sadržaja IT inovatorima, preduzetnicima i budućim stručnjacima biće predstavljena iskustva, osnovna znanja i saveti koji se tiču pokretanja startapa, provere realizacije I komercijalizacije ideja.

  Mnogobrojni inovatori i pokretači startapa na domaćoj IT sceni će putem intervjua, video materijala, podkasta i radionica podeliti primere iz prakse, konkretne situacije, izazove i probleme sa kojim su se susretali pri pokretanju i razvoju svojih poslovnih projekata.

  U prvom u nizu tekstova kojim se budućim inovatorima pruža prilika da zavire u način razmišljanja nekoga ko je na sebe preuzeo rizik pokretanja sopstvenog posla, sagovornica je Tijana Stamenković, jedna od osnivača aplikacije YoloBook.

  Posebnu vrednost programa predstavljaju i događaji na kojima će učesnici u Beogradu, Novom Sadu I Subotici moći uživo i direktno da dođu do konkretnih i primenljivih znanja.

  Jedan od tih događaja biće Info dani na kojima će posetioci biti u prilici da čuju motivaciona predavanja uspešnih preduzetnika/ca, koji će sa publikom podeliti priču o svom preduzetničkom putu i dati svoje savete onima koji tek kreću sa razvojem svog biznisa.

  Druga vrsta događaja biće Mini Startap škole koje donose programe prilagođene fazi u kojoj se nalaze startap ekosistemi u navedenim gradovima – od osnova startap preduzetništva za studente, preko programa prilagođenih ljudima koji su već krenuli sa radom na svojoj biznis ideji, do programa za najširu ciljnu grupu ljudi koji imaju ideju za svoj projekat, ali nisu sigurni koji je sledeći korak.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE