Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  STADA Grupa održala prvi hakaton u farmaceutskoj industriji

  STADA Globalni informacioni sistemi (GIS) u Srbiji, uz saradnju sa Centrom za tehnološko preduzetništvo i inovacije (ICT hub), organizovala je prvi hakaton u oblasti zdravstva – Tech4Health.  Prvi hakaton u farmaceutskoj industriji na našim prostorima  održan je u Beogradu u ICT HUB-u, a osam timova radilo je na softverskim rešenjima za potrebe kućne apoteke, odnosno najboljem rešenju za digitalizaciju kućne apoteke.

  Učesnici hakatona imali su na raspolaganju 48 sati da dizajniraju, a potom i predstave svoja tehnološka rešenja. Tokom čitavog procesa imali su podršku mentora iz STADA Grupe.

  Tech4Health hakaton, učesnici

  Kako je istakao Tobias Ginter, senior potpredsednik za Globalni IT, ovo je prvi hakaton organizovan u okviru STADA Grupe.

  „Bilo je neverovatno videti energiju i kreativnost od strane svih timova koji su uzeli učešće u našem hakatonu. Svi su imali odlične ideje u cilju rešavanja izazova sa digitalnim zdravstvenim uslugama. Svi u STADA Grupi smo ponosni na ovakav događaj koji smo organizovali u Beogradu, i što možemo da se zaista povežemo sa IT zajednicom u Srbiji, u cilju kreiranja digitalnih inovacija u farmaceutskoj industriji“, rekao je Ginter.

  Pobednički tim na događaju se izdvojio jer je njihova aplikacija ponudila izuzetna rešenja u opciji „zajednica“.

  Nikola Arsić, lider pobedničkog tima, ocenio je da su svi timovi uradili odličan posao:

  Uz saradnju i podršku mentora uspeli smo da se upoznamo sa farmaceutskom industrijom, koja nam nije bila toliko poznata, i da oblikujemo našu ideju. Bilo je ovo jedno predivno iskustvo i zahvalio bih se na prvom mestu, koje nam dosta znači.

  Predstavnici ICT HUB u Beogradu takođe nisu krili svoje oduševljenje prvim hakatonom u farmaceutskoj industriji

  Prema rečima direktora ICT HUB Koste Andrića, najvažnije je to da nakon ovog događaja IT start-up zajednica u Srbiji može da nastavi da sarađuje sa STADA Grupom.

  „Konkretno, timovi koji su učestvovali tokom ovog Hakatona imaće priliku da posete Hemofarm fabriku u Vršcu i da nastave da kreiraju neka nova digitalna rešenja u  farmaceutskoj industriji. Za nas u ICT HUB-u je krucijalna ta saradnja velikih kompanija i malih timova za koje mislimo da je presudna kada su inovacije u pitanju“, istakao je Kosta Andrić.  

  Inače, pobednički tim na #Tech4Health hakatonu predstavio je platformu koja se sastoji iz četiri dela:

  • prvi deo je kućna apoteka koja vam pruža informacije o svim lekovima i rokovima trajanja
  • drugi deo vam pomaže u pronalaženju lekova
  • treći deo je zajednica
  • dok četvrti omogućava kreiranje grupa za porodicu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: STADA Grupa

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE