Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šta je potrebno za zdrav osmeh?

  Vesna Petrović, doktor stomatologije

  • Koliko je bitna i da li je neophodna tečnost za ispiranje usta u svakodnevnoj oralnoj higijeni?

  Antiseptičke tečnosti su korisne za održavanje oralne higijene, ali ne mogu zameniti četkanje jer antiseptici, bez obzira na to koliko su jaki, vrlo slabo deluju na bakterije smeštene unutar formiranog zubnog plaka. S tim u vezi, plak je neophodno najpre mehanički ukloniti četkanjem osnovnim sredstvima: četkicom, interdentalnom četkicom i koncem, a tek nakon toga koristiti tečnosti. Cilj ispiranja usta je uklanjanje bakterija koje preostanu nakon četkanja i usporavanje ponovnog stvaranja plaka.

  • U kojim slučajevima je neophodno koristiti tečnosti?

  Pranje zuba ponekad nije moguće ili je otežano, na primer nakon nekih hirurških intervencija, tokom nošenja fiksnih ortodontskih aparata, usled teskobe zubnog niza. U ovim slučajevima potrebno je da uključimo pomoćna hemijska sredstva koja su dostupna u obliku tečnosti za ispiranje usta, paste za zube i gela.

  • Kako izabrati efikasno pomoćno sredstvo u borbi protiv krvarenja desni?

  Da bi tečnost za ispiranje usta bila efikasna u borbi protiv bakterija, ona treba da sadrži hlorheksidin. Hlorheksidin je dokazan i pouzdan i već 50 godina predstavlja  „zlatni standard“ u borbi protiv bakterija uzročnika krvarenja. Hlorheksidin eliminiše i zaustavlja već postojeću upalu desni i smanjuje rizik od komplikacija nakon hirurških intervencija u usnoj duplji.

  • Kako se koriste rastvori sa hlorheksidinom?

  Hlorheksidin pored svojih pozitivnih svojstava ima i određene nedostatke koji se javljaju kod nepravilne upotrebe, kao što su privremeno prebojavanje usta i zuba, poremećaj ukusa, te je neophodno biti obazriv kod odabira rastvora i jasno pratiti smernice iz uputstava o korišćenju istih.

  • Po čemu je jedinstvena CURAPROX PerioPlus linija?

  CURAPROX PerioPlus proizvodi sa hlorheksidinom i dodatim prirodnim sastojcima: Citrox-om, ksilitolom, polilizinom čine novu, jedinstvenu formulu, efikasniju od rastvora sa čistim hlorheksidinom. CURAPROX PerioPlus zahvaljujući svojoj ojačanoj formuli brzo dovodi do saniranja tegoba i krvarenja desni, dužina korišćenja proizvoda je kraća pa su i neželjeni efekti hlorheksidina svedeni na minimum. Ekstrakt gorke narandže – Citrox, CURAPROX PerioPlus proizvodima daje jedinstven, prijatan ukus koji čini dah svežim.  CURAPROX PerioPlus proizvodi ne sadrže alkohol i deterdžente i potpuno su neagresivni i blagi. Prilikom korišćenja nema isušivanja sluzokože, nastanka afti, kao ni osećaja žarenja i peckanja. U asortimanu CURAPROX PerioPlus linije su 4 rastvora, gel i pasta koji se preporučuju u različitim slučajevima u zavisnosti od indikacije.

  CURAPROX PerioPlus Forte rastvor se preporučuje za kratkotrajnu intenzivnu upotrebu pre i posle hirurških intervencija. CURAPROX PerioPlus Protect rastvor se koristi kod svih obika upale desni i parodontitisa. CURAPROX PerioPlus Regenerate rastvor sa dodatkom hijaluronske kiseline je odličan za regeneraciju tkiva ukoliko su prisutne ranice ili afte u ustima, kao i nakon hirurških intervenncija. CURAPROX PerioPlus Balance rastvor može se koristiti duži vremenski period za prevenciju od karijesa i upale desni kod ljudi koji nose fiksni aparat. CURAPROX PerioPlus Focus gel se koristi kratkotrajno za lokalizovane promene, kao što su afte ili džepovi koji krvare. Za što bolji rezultat u toku trajanja terapije neohodno je koristiti CURAPROX PerioPlus Support pastu.

  Više informacija potražite na www.zdrav-osmeh.rs 

  Izvor: BIZlife magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE