Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šta je pokazao dosadašnji inspekcijski nadzor sprovođenja kovid mera?

  Кoordinaciona komisija za inspekcijski nadzor predstavila je izveštaj o radu inspekcija na svim nivoima tokom kovid krize. U tom izveštaju navodi se da je tokom pandemije obavljeno više od 1,2 miliona inspekcijskih nadzora i izdato 13.500 prekršajnih naloga, dok je otkriveno ukupno 20 falsifikata kovid sertifikata.

  Rukovodilac Radne grupe za suzbijanje širenja kovida Goran Stamenković podsetio je i da su 23. oktobra 2021 .godine uvedeni kovid sertifikati, a proradila je i aplikacija za njihovo očitavanje.

  „Tokom njihove primene, otkriveno je 20 falsifikata kovid sertifikata, kao i četiri falsifikata potvrde o vakcinaciji“, naveo je Stamenković.

  Najteže bilo sa nošenjem maski i ograničenjem broja ljudi

  Stamenković je ocenio da je inspektorima najteže bilo da obezbede sprovođenje mera nošenja zaštitne maske i kontrole broja korisnika usluga u ugostiteljskim objektima i tržnim centrima.

  Dodao je da je realizovano 1.285.886 profesionalnih nadzora, te da je prepoznato više od 38.000 raznih nepravilnosti.

  Samo putem prekršajnih naloga sankcionisali smo 13.500 raznih prekšaja i nepoštovanja protiv epidemijskih mera, rekao je Stamenković.

  “Svi ovlašćeni inspektori – sanitarna inspekcija, komunalna milicija – komunalne inspekcije lokalnih samouprava izrekle su 450 miliona dinara kazni”, naveo je Stamenković i dodao da je za ceo taj posao bilo nadležno 2.400 inspektora, dnevno i do hiljadu.

  Inspekcijski nadzor kovid mera

  U većim ugostiteljskim objektima obavljeno je skoro 660.000 kontrola, u tržnim centrima blizu 40.000, u velikim trgovinskim lancima 389.000, na pijacama više od 18.000, precizirao je Stamenković.

  Prema njegovim rečima, najveći broj nadzora – i do 6.000 dnevno obavljen je prošlog januara u vreme praznika, Bozića, Srpske nove godine, a nešto kasnije i za Sretenje, a slično je bilo i u novembru 2021.

   

  Izvor: Agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE