Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šta je agilno poslovanje i zašto je važno primeniti ga

  Nova era poslovanja, pogotovo tokom pandemije, koja je praktično nametnula “novu realnost” zahteva i nove pristupe i načine vođenja i upravljanja kompanijama i biznisima. 

  Kako se stvari brzo menjaju, važno je da naučimo ne samo da se sa tim promenama nosimo, nego i da pretpostavimo šta će se u budućnosti desiti.

  Jedan od načina za to je agilni pristup, o kome se u poslednje vreme dosta govori.

  Pixabay, Agilno poslovanje

  A šta podrazumeva takav pristup

  Agilni projekti, agilni ljudi, agilni marketing, mnoge organizacije žele da budu agilne u svim aspektima.

  Agilnost se pre svega odnosi na brzo i prilagodljivo poslovanje, fleksibilnost i dobru organizaciju koja je preko potrebna, jer se okolnosti za poslovanje menjaju.

  Takva transformacija poslovanja je nešto što prati novu, četvrtu industrijsku revoluciju i menadžment 4.0., ukazuju predstavnici kompanije Agile Management.

  Značaj agilnog poslovanja ogleda se u promeni iz tradicionalnog hijerarhijskog menadžmenta u novo savremeno doba gde su svi zaposleni jednaki i gde postoji otvorena komunikacija.

  Timski rad

  Timski rad

  Primenjiv u svim oblastima i situacijama

  Agilni pristup ima veliki značaj u većim kompanijama gde je protok informacija velik i gde je potrebno imati sposobnost izvući ono što je od velikog značaja za proizvodnju pravog i željenog proizvoda.

  Ipak, agilna kultura nije strogo vezana za poslovni svet već je korisna za primenu u porodici, sportu i kompleksnim situacijama.

  Ovakav pristup počeo je da se primenjuje i u zdravstvu, kulturi, politici, obrazovanju, pa tako principe Agilne metodologije mogu da koriste i pojedinci, unapređujući svoje lične veštine, ili da utiču na transformaciju procesa unutar kompanije.

  Akcenat više nije na proizvodu, ili usluzi koja se isporučuje, već emocionalna vrednost i iskustvo pojedinca postaju merilo vrednosti.

  Svaka firma ili kompanija je “priča za sebe”, a iako je agilni menadžment potekao iz IT sveta, posle sjajnih rezultata i iskustava koje je doneo svojom primenom, upotreba se proširila na praktično sve industrije.

  Kompanija Agile Managment nastoji da podstakne i ohrabri predstavnike sveta biznisa, ali i pojedince na unapređenje organizacionog i individualnog postignuća, učenja i razvoja.

  Zato u svojoj ponudi ima programe koji se odnose na unapređenje veština i transformacije poslovanja, ali i online edukacije.

  Više detalja o programima svi zainteresovani mogu pronaći na sajtu https://agilemanagement.rs/sta-je-agile/

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE