Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srpski ministri jasni: Ne izvozimo oružje u Ukrajinu

  Ministri odbrane i spoljnih poslova, Miloš Vučević i Ivica Dačić, uveravaju da Srbija ne prodaje naoružanje i vojnu opremu ni ukrajinskoj ni ruskoj strani.

  Šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je da od početka rata u Ukrajini Srbija nije izvozila niti davala dozvole za izvoz naoružanja i vojne opreme u Ukrajinu i Rusiju, niti u jednu zemlju za koju smatra da sa međunarodne tačke gledišta može da bude sporna.

  Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da je stav Srbije nepromenjen. „Ne prodajemo naoružanje i vojnu opremu ni ukrajinskoj ni ruskoj strani, i prodajemo isključivo onima koji donesu validnu dokumentaciju da su krajni korisnici i da neće dalje prodavati, ispitaćemo sve ove navode“, poručio je Vučević.

  „Ono što smo videli u medijima, uočili smo falsifikate dokumenata da ne dolazi do podudarnosti ni proizvoda ni proizvođača ni količina. Mi ćemo svakako postaviti pitanje kupcima šta se stvarno desilo i da li je došlo do zloupotrebe poverenja, onoga što je verifikovano kao dokumentacija u toj međunarodnoj trgovini“, istakao je Vučević.

  I

  Kako je istakao, njemu su ti podaci poznati, jer i ministarstvo na čijem je čelu učestvuje u davanju dozvola za izvoz oružja i dodao da govori o legalnim institucijama koje mogu da izvoze oružje.

  Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je u četvrtak da Moskva prati informacije o mogućem snabdevanju Ukrajine srpskom municijom, ali da su za reakciju potrebne činjenice.

  Ona je zatražila od Beograda zvaničan stav o informacijama da je Ukrajini isporučeno srpsko oružje, dok je prethodno izjavila da je Moskva duboko zabrinuta zbog navoda o umešanosti Srbije u prodaju oružja Ukrajini.

  Izvor: RTS, Agencije

  Foto: MOD, screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE