Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srpski biznismen DAO GAS u trci za Kraš

  Brokerski nalozi za kupovinu deonica Kraša u četvrtak su pokazivali da je jedan kupac dao nalog vredan ukupno 84 miliona kuna (oko 11,2 miliona evra) za 80.000 deonica po ceni od 1.050 kuna.

  Tih 80.000 predstavlja pet posto ukupnog broja deonica Kraša, a kako se moglo zaznati, iza naloga za njihovu kupovinu verovatno stoji Kappa Star Limited, kiparska kompanija u vlasništvu srpskog preduzetnika Nebojše Šaranovića.

  Očigledno je, dakle, da Kappa Star Limited i nakon javne ponude Mesne industrije Braća Pivac po ceni od 430 kuna po deonici i dalje ostaje na istoj poziciji kupovine deonice po dva i po puta većoj ceni.

  Time investitorima želi da pošalje poruku da se ne povlači iz igre, nego, šta više, pojačava kupovinu, iako ovaj put ponuda ne prelazi prag od 1.050 kuna.

  Osim što od ostalih deoničara nastoji da kupi deonice putem Zagrebačke berze, nije teško zaključiti da Šaranović tako i dalje nastoji da „lomi“ deoničare unutar Kraš ESOP i braću Pivac da mu prodaju svoje pakete, koje su kupovali po znatno nižim cenama od ove koju on sada nudi.

  Zvanične i nezvanične brojke pokazuju da je Šaranović ovog ponedeljka došao do 23,97 posto deonica, a Kraš ESOP i Mesna industrija Braća Pivac s još nekoliko dodatnih “džepova”, navodno, kontrolišu do 62 posto Krašovih deonica.

  To znači da je trenutno „slobodno“ za kupnju još oko 14 posto deonica, dakle njih oko 240.000, a slaba ponuda za prodaju je indikator da traže još više cene od onih koje KSL trenutno nudi.

  Verovatno se nadaju da će nadmetanje Kappa Star Limiteda i Mesne industrije Braća Pivac naposletku ipak rezultirati još unosnijom javnom ponudom.

  Izvor: Novac.hr

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE