Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srpski biznis „ULAZI“ u slobodne zone Dubaija

  Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež u Dubaiju je potpisao sporazum sa Savetom slobodnih zona ovog emirata, kojim se privrednicima iz Srbije otvaraju nova vrata za poslovanje ne samo na tržištu UAE, već i drugih zemalja Zaliva, Afrike i Indije.

  Istovremeno, navodi se u saopštenju Privredne komore Srbije, kompanije iz UAE Srbiju vide kao svoj poslovni centar u Jugoistočnoj Evropi.

  „Zainteresovane su za ulaganja u srpsku ekonomiju i velika delegacija privrednika i predstavnika slobodnih zona Dubaija u Beograd će doputovati u aprilu naredne godine, kako bi sa ovdašnjim kompanijama razgovarala o konkretnim poslovnim aranžmanima“, dodaje se u saopštenju.

  Dokumentom koji je potpisan sa Džumom Al Matrušijem, prvim čovekom Strateškog komiteta Saveta slobodnih zona Dubaija, PKS našim privrednicima obezbeđuje povlašćene uslove za poslovanje u 11 slobodnih zona Dubaija koje okuplja ovaj Savet, ističe se u saopštenju.

  To podrazumeva ubrzane procedure za otvaranje kompanija, pribavljanje dozvola, carinske i inspekcijske dokumentacije, kao i mogućnost analize tržišta, finansiranja projekata i pronalaženje adekvatnih partnera za njihovu realizaciju.

  Ulaskom u slobodne zone Dubaija, o čemu već pregovaraju prve naše kompanije, srpskoj privredi otvara se mogućnost izlaska i na druga tržišta regiona, Afrike i Indije, izjavio je Čadež.

  Predsednik Privredne komore Dubaija Hamad Mubarak Buamim je najavio da će lično predvoditi veliku privrednu delegaciju Dubajia, koja će u aprilu doputovati u Srbiju. Hamad Mubarak Buamim, koja je

  „Srbija je za nas poslovni centar Jugoistočne Evrope“, naglasio je Buamim, u čijoj komori je otvorena Kancelarija PKS.

  Mogućnosti za veću trgovinsku i investicionu saradnju i zajedničke projekte postoje u gotovo svim oblastima poslovanja od agrobiznisa, preko energetike i ekologije, odbrambene i avio industrije, građevinarstva, saobraćaja, turizma i zdravstva do informacionih tehnologija.

  Izvor: Danas

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Komentari

  • Dovla

   Bio sam ove godine u slobodnoj zoni Dubaija, kako je zovete. To je raj za firme koje se bave outsourcingom, jer za sve usluge koje izvezu porez im je 0%. Radio sam kao konsultant na projektu za svetsku firmu koja radi bukvalno u svakoj zemlji na planeti, jednostavno nisu imali racunicu da radimo za njih na drugim projektima. Bio sam nemerljivo skuplji sa programerom iz Beograda. Porez u Srbiji je 65%, zasto neko iz Dubaija da dodje kod nas? Pa ja gledam da prebacim IT firmu u Dubai, a oni kao jedva cekaju da dodju da nam placaju porez!? Cadez i kombinacije...

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE