Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Srpska policijska unija“ zahteva od Vlade uvođenje POLICIJSKOG ČASA

  Strukovno policijsko udruženje „Srpska policijska unija“, zatražilo je od Vlade Srbije da hitno usvoji mere u cilju zaštite lične i imovinske sigurnosti građana, a sve zbog događaja koji su se odigrali proteklih dana.

  „Zbog nemilih događaja u Beogradu i Mladenovcu koji potresaju naše društvo u poslednja dva dana, a zbog bojazni da će se isti ili slični slučajevi ponoviti na teritoriji Republike Srbije, glavni odbor strukovnog policijskog udruženja ‘Srpska policijska unija’ zahteva od Vlade Republike Srbije da, po hitnom postupku usvoji i primeni sledeće mere u cilju zaštite lične i imovinske sigurnosti građana:

  • Da se donese odluka o uvođenju policijskog časa, u određenim periodima dana na teritoriji Republike Srbije do daljnjeg.
  • Da se u svim predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama obezbedi stalno prisustvo policije, kao i pojačano patroliranje policije u blizini istih.
  • Da se tehnološkim sredstvima kojima raspolažu službe bezbednosti maksimalno pojača nadzor nad društvenim mrežama.
  • Da nadležni izvrše vizuelni pregled u svim domovima gde žive lica koja poseduju oružje u legalnom posedu, te da se utvrdi da li su i na koji način oružja obezbeđena.
  • Da pozovu sve građane da prijave sva lica za koja se osnovano sumnja da imaju u posedu nelegalno oružje, a da nadležni organ postupa po informaciji odmah, bez odlaganja.
  • Da se u što kraćem roku sa svim učenicima osnovnih i srednjih škola obavi detaljan razgovor sa psihologom, a uz dozvolu roditelja, ukoliko je moguće i sa predstavnikom verske organizacije kojoj učenik pripada.
  • Da se zabrani sav sadržaj u elektronskim i štampanim medijima, kao i na televiziji, posebno TV kućama koje imaju nacionalnu frekvenciju senzacionalističke tekstove, propagiranje svih oblika nemorala, šunda, kiča i nasilnog sadržaja kao i „rijalitija“ i svih drugih vidova negativnosti koje se pojavljuju u medijima.

  Na kraju, zahtevamo ovim putem da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije podrži naš predlog i time pokaže partnerski odnos“, navodi se na sajtu ovog udruženja.

  Strukovno policijsko udruženje „Srpska policijska unija“ je dobrovoljno, nezavisno, nevladino, apolitično, neprofitno, patriotsko, obrazovno i humanitarno udruženje građana, sa delovanjem u zemlji i inostranstvu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE