Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sredstvo za dezinfekciju od 50 EUR u Italiji, domaća firma proizvede za 10 RSD

  Vlada Srbije i kompanija „Stigma” iz Kule pokušaće da ublaže nestašicu sredstava za dezinfekciju, jedinog sigurnog preparata koji otklanja opasnost od koronavirusa. Ovu informaciju potvrdio je predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež, prenose Večernje novosti.

  „Stigma” je jedini proizvođač opreme za proizvodnju hipohlorita u jugoistočnoj Evropi, koja otklanja opasnost od koronavirusa, ali i SARS-a, piše list.

  Natrijum-hipohlorit je odobrio Evropski centar za suzbijanje i kontrolu bolesti i Svetska zdravstvena organizacija.

  Prema rečima direktora „Sigme“ Dragana Kapičića, ova firma proizvodi hlorogen, uređaj iz kojeg se vrlo jeftino može proizvesti taj biocid.

  „Hlorogen staje u kontejner koji može biti mobilan i proizvoditi biocid, a koji se automatski distribuira institucijama i građanima u koncentraciji za dezinfekciju ruku i sanitarnih čvorova“, objasnio je Kapičić.

  Cena sredstva koje proizvodi kompanija „Stigma” u Berlinu je trenutno od 10 do 30 evra, dok je u Italiji i do 50 evra, a kompanija litar biocida proizvede za manje od 10 dinara, pišu Novosti.

  Vlada razmatra i mogućnost da dezinfekciona sredstva deli besplatno po prioritetu koji će odrediti, pošto ih u apotekama više nema.

  Izvor: Večernje novosti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE