Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srbijagas i Ministarstvo: Gas neće poskupeti

  Povodom navoda koji su se pojavili u pojedinim medijima da će poskupeti prirodni gas, oglasili su se „Srbijagas“ i Ministarstvo energetike, navodeći da ta informacija nije tačna, javlja RTS.

  „Srbijagas“ saopštava da nema govora o izmeni cene prirodnog gasa za bilo koju kategoriju kupaca, budući da je reč samo o promeni metodologije obračuna, odnosno o promeni samo jedne obračunske stavke u okviru Metodologije obračuna cene prirodnog gasa, koja je vrednosno neutralna.

  Ministarstvo rudarstva i energetike saopštava, povodom pogrešne interpretacije saopštenja „Srbijagasa“ i objavljivanja netačne informacije da je došlo do povećanja cena gasa za toplane i industriju, da nije došlo do rasta cena gasa.

  „Saopštenje ‘Srbijagasa’ nije u potpunosti jasno ali u njemu zapravo nigde i ne piše da je došlo do povećanja cena.

  Tačno je da od 1. oktobra počinje primena izmenjene metodologije za cene pristupa sistemu za distribuciju prirodnog gasa i cenama prirodnog gasa za javno snabdevanje, koju je Savet Agencije za energetiku Republike Srbije odobrio na sednici, održanoj 31. avgusta 2017″, izjavio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

  Izvor: RTS

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE