Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  izbeglice iz ukrjaine u srbiji

  Srbija potpisala deklaraciju o NEZAKONITOJ invaziji Rusije na Ukrajinu

  Zemlje jadransko-jonske regije, među kojima i Srbija, usvojile su na godišnjem sastanku u Tirani deklaraciju u kojoj su invaziju Rusije na Ukrajinu nazvale „nezakonitom i neopravdanom agresijom“, te izrazile predanost „suverenitetu, nezavisnosti, te jedinstvu i teritorijalnom integritetu Ukrajine“.

  Hrvatska, Slovenija, Italija, Grčka, BiH, Srbija, Crna Gora, Severna Makedonija, Albanija i San Marino okupile su se na forumu pod nazivom Strategija EU za jadransko-jonsku regiju (EUSAIR), prenosi Hina.

  U zajedničkoj deklaraciji navele su 25 tačaka vezanih za buduću međusobnu saradnju pod pokroviteljstvom Evropske komisije, a prva tačka bila je vezana za rat u Ukrajini.

  „Mi, predstavnici vlada na najsnažniji način izražavamo žaljenje zbog ilegalne i neopravdane agresije Rusije na Ukrajinu. Potvrđujemo svoju predanost suverenitetu, nezavisnosti, jedinstvu i teritorijalnom integritetu Ukrajine u okvirima njenih međunarodno priznatih granica“, piše u deklaraciji.

  Deklaracija nije zakonski obavezujući dokument, nego je njome iskazan načelni politički stav zemalja potpisnica.

  Deklaracija je objavljena nakon sastanka zatvorenog za medije u Tirani, na kojem su učestvovali državni sekretari ministarstva spoljnih poslova.

  Predstavnik Srbije, zemlje koja Rusiji nije uvela sankcije, nije bio dostupan za komentar neposredno nakon sastanka.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta_AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE