Srbija LUKSUZOM privlači arapske turiste

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srbija LUKSUZOM privlači arapske turiste

  Turisti iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) traže dozu luksuza kada biraju destinaciju, u Srbiji ih privlači Kopaonik i druga atraktivna odredišta, a izgradnja Beograda na vodi i dolazak hotelskog lanca St. Regis u Beograd obogatiće dosadašnju ponudu i privući više stranaca, istaknuto je na konferenciji u Biznis habu Srbije, održanom u okviru Svetske izložbe “Ekspo 2020 Dubai”.

  “Da bi Srbija privukla više turista iz UAE važno je uvrstiti i dozu luksuza u ponudu, jer turisti sa ovog podneblja to cene i traže destinacije koje nude takav vid turizma”, poručio je Nemo Aćimović, generalni direktor Bab Al Quas Hotela u Abu Dabiju koji se obratio privrednicima iz Srbije na 5. tematskoj nedelji Svetske izložbe, saopštila je Privredna komora Srbije.

  Dubai je 4. najposećenija destinacija na svetu, u protekloj godini ovaj grad posetilo je oko 8,8 miliona turista, a u pretkriznoj 2019. godini 16 miliona turista.

  Prisustvo najpoznatijih lanaca hotela i kompanija u sektoru turizma i usluga velika su šansa za srpske firme koje mogu da ponude svoje proizvode ovom prestižnom i zahtevnom tržištu, saglasni su i privrednici Srbije i UAE.

  Direktor kancelarije PКS u Dubaiju Marko Selaković istakao je da su dobri ekonomski odnosi između Srbije i UAE odlična osnova za razvoj saradnje u svim sektorima, a posebno u turizmu.

  “Srbija ima odličan imidž u UAE što znatno olakšava komunikaciju u poslovanju”, rekao je Selaković i dodao da poslovni partneri ove zemlje cene iskrenost, direktnost u komunikaciji, a najvažnije je stečeno poverenje.

  Predstavnici više od 30 srpskih kompanija su na paviljonu Mađarske razgovarali sa menadžmentom mađarske nacionalne kompanije National Mobile Payment o pametnim rešenjima u oblasti turizma i mobilnosti. Predstavljena su IT rešenja za parking sisteme i projekat za objedinjeno plaćanje turističkih usluga V4 Smart Platform 2.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE