Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srbija i dalje ne uvodi sankcije Rusiji

  Srbija se nije uskladila sa odlukom Saveta Evropske unije o produžavanju restriktivnih mera u vezi sa potezima koji podrivaju ili ugrožavaju teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost Ukrajine, objavio je šef evropske diplomatije Žozep Borelj.

  Borelj je naveo da je Savet EU 13. marta usvojio odluku (CFSP) 2023/5721 kojom se do 15. septembra produžavaju sankcije usmerene protiv 171 pojedinca i 65 pravnih lica.

  Sa tom odlukom su se uskladile zapadnobalkanske zemlje koje su kandidati za članstvo u EU (Severna Makedonija, Crna Gora, Albanija, i Bosna i Hercegovina), kao i Ukrajina, Island, Lihtenštajn, Norveška i zemlje članice Evropskog ekonomskog prostora.

  „Ove zemlje će obezbediti da njihove nacionalne politike budu u skladu sa ovom Odlukom Saveta EU. Evropska unija prima k znanju ovu posvećenost i pozdravlja je“, naveo je Borelj.

  Iako je zemlja kandidat za članstvo u Uniji, Srbija se nije uskladila ni sa jednom odlukom Saveta EU o sankcijama protiv Rusije, koje su joj uvedene zbog napada na Ukrajinu.

  Evropski zvaničnici su prethodnih meseci često pozivali Srbiju da se pridruži njenim sankcijama protiv Rusije.

  Izvor: Beta

  Foto: EbS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE