Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sprečen pokušaj iseljenja profesorke – stanari i aktivisti blokirali ulaz IZVRŠITELJIMA

  Prinudno iseljenje Dragane Milisavljević, osamdesetogodišnje penzionisane profesorke koja je 2005. kupila stan u Cvijićevoj ulici u Beogradu, overila ugovor na sudu i uknjižila se kao vlasnica, nije uspelo, pošto izvršitelj, policija i advokat oštećenih nisu mogli da uđu u zgradu.

  Na stepeništu i hodniku zgrade okupilo se oko 30 stanara, Draganinih kolega i aktivista organizacije „ZA Krov nad glavom“ koji su blokirali pokušaj iseljenja.

   

  „Draganin slučaj je možda jedan od najgorih i najspecifičnijih, jer je ona kupila stan savesno, uknjižen stan, kupovala je preko agencije za nekretnine, i nakon svega se ispalo da je čovek koji joj je prodao stan bio falsifikator, i da je naslednici prethodne vlasnice gone da izađe na ulicu“, rekao je za N1 Danilo Jovanović iz „Krova nad glavom“.

  Desetak policajaca, izvršitelj, i advokat oštećenih došli su oko 11.15 sati u Cvijićevu ulicu kako bi ponovo pokušali da isele Draganu iz stana u kom živi od 2005. godine. Ubrzo su odustali.

  „Ukoliko su naslednici i sami bili prevareni, oni naravno imaju pravo da očekuju obeštećenje, ali treba da traže od falsifikatora i državnih i privatnih institucija koje su učestvovale u ovoj prevari tako što su pomogle falsifikatoru da se prikaže kao vlasnik stana“, dodao je Jovanović. Čovek koji je Dragani prodao stan bio je podstanar kod prethodne vlasnice, a kada je ona preminula on je falsifikovao kupoprodajni ugovor i njegovo ime je upisano u katastar.

  „On je falsifikovao ugovor o kupoprodaji jer je vlasnica bila mrtva, a uspeo je i da se uknjiži u katastar. Dragana se bila uknjižila ali je posle i izbrisana kao da se ništa nije desilo. Svi su pomogli da dođe do ove prevare, a sada svi sležu ramena dok se Dragana pokušava da izbaci na ulicu“, izjavio je Jovanović.

  Prema njegovim rečima, naslednici prethodne vlasnice nisu odustali od iseljenja.

  „Nisu odustali, uprkos moralnim i drugim problemima. A danas, kada se održava štrajk advokata, zbog stava VKS o obradi kredita, umesto da ispoštuje to uputstvo, advokat Branko Božinović je došao ovde da nadgleda pokušaj izbacivanja Dragane na ulicu“, kaže Jovanović.

  Jovanović je rekao i da je izvršiteljka zadužena za ovaj slučaj „ozloglašena“.

  „Poznata je po maltretiranju starica, po njenoj naredbi je Mara Džanković izbačena iz stana, i vučena niz hodnik, poznata je po postupanjima u sumnjivim slučajevima, a nedavno je protiv nje pokrenut postupak zbog nesavasnog ponašanja“, naveo je Jovanović.

  Kaže i da će „ZA Krov nad glavom“ nastaviti da pruža Dragani Milisavljević pomoć.

  „Drago mi je da su se danas pojavile brojne Draganine kolege umetnici i pokazali su solidarnost ka svojoj koleginici“, rekao je Jovanović.

  Izvor: N1

  Foto: Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE