Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sponzorstvo od kladionica podeliti između organizatora i igrača

  Najbolji teniser sveta Novak Đoković pričao je o sponzorskim ugovorima sa kladionicama, smatrajući da bi novac na turnirima kojima je glavni sponzor kladionica trebalo da bude podeljen između organizatora i igrača.

  On je tokom svog poslednjeg obraćanja u ime PTPA, nezavisne asocijacije tenisera, ukazao na to da igračima nije dozvoljeno da na odeći reklamiraju kladionice, zbog čega ne dobijaju pravedni deo iz sponzorskih ugovora.

  Đoković smatra da bi novac na turnirima kojima je glavni sponzor kladionica trebalo da bude podeljen između organizatora i igrača.

  „Dakle, to je najjednostavnije i za mene je potpuno prihvatljivo. Lično, verovatno ne bih imao kladionicu kao sponzora, ali znam da 95 odsto igrača bi. Ja bih to podržao, ali ako to nije dozvoljeno, onda zaslužujemo da imamo 50 odsto udela koji turnir dobije od ovih sponzorskih ugovora sa kladionicama“, rekao je Đoković.

  Najbolji teniser sveta navodi da u ovoj oblasti igrači nemaju nikakve benefite.

  „Milijarde i milijarde dolara se obrću na nedeljnom nivou sa teniskih turnira na različitim nivoima. Igrači su u neprivilegovanoj poziciji. Osećam da o ovome moramo da više da razgovaramo. Moramo da podignemo svest igrača o ovom pitanju. U konkretno ovoj oblasti igrači nemaju nikakvu korist, dok ostatak teniskog ekosistema očigledno profitira i jednostavno ne možemo da dozvolimo da se ovo više dešava. Ovo je veoma značajna stvar i deo novca kojeg igrači moraju da se dokopaju“, kazao je Đoković.

  Đoković je dodao i da, kad god bi se u ATP razgovaralo o ovom pitanju, ono što bi obično isplivalo na površinu jeste integritet, odnosno borba da se igrači ne kompromituju, ne klade ili ne varaju na nek i drugi način.

  Izvor: B92, 021

  Foto: Beta_AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE