Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Spojeni sudski postupci protiv Miškovića

  Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu odlučilo je  da spoji postupke protiv Miroslava Miškovića, Marka Miškovića, Mila Đuraškovića i drugih koji su optuženi za poresku utaju, odnosno zloupotrebu položaja odgovornog lica i poresku utaju, saopšteno je danas.

  Krivično vanpretresno veće Posebnog odeljenja za organizovani kriminal odbacilo je kao neosnovan predlog branioca Miroslava Miškovića, da se to odeljenje Višeg suda u Beogradu oglasi stvarno nenadležnim, imajući u vidu da su prethodno navedeni krivični postupci spojeni i da se vodi jedinstveni postupak.

  „Razmatrajući predlog Tužilaštva za organizovani kriminal, veće je ocenilo da su ispunjeni uslovi za spajanje navedenih krivičnih postupaka i vođenje jedinstvenog postupka, propisani Zakonikom o krivičnom postupku, imajući u vidu i da je rešenjem ovog suda od 10. decembra 2014. godine, već vođen jedinstveni postupak, koji je potom razdvojen prema optuženom Miroslavu Miškoviću, zbog sprečenosti okrivljenog, da zbog zdravstvenih problema, prisustvuje glavnom pretresu“, piše u saopštenju.

  Rešenje o spajanju postupaka protiv Miškovića, Đuraškovića i drugih, veće je donelo na sednici održanoj 3. oktobra a glavni pretres u tom krivičnom postupku zakazan je za 30. i 31. oktobar u 14.30 časova u zgradi Višeg suda u Beogradu.

  Apelacioni sud u Beogradu ranije je jednoglasno potvrdio prvostepenu presudu u delu u kojem je vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković oslobođen optužbe da je bio saizvršilac u zloupotrebi službenog položaja, dok je prvostepena presuda ukinuta i predmet vraćen na ponovno suđenje u delu u kojem je osuđen zbog pomaganja u poreskoj utaji u putarskim preduzećima.

  Izvor: Beta/RTS

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE