Spas u raju za bogate: Napokon otvaraju granice, ali samo za MILIJARDERE

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Spas u raju za bogate: Napokon otvaraju granice, ali samo za MILIJARDERE

  Nakon meseci izolacije zbog pandemije koronavirusa, karantina i zatvorenih granica i nama veoma udaljeni, egzotični Fidži napokon se otvorio. Međutim, postoji jedan značajan uslov – ulaz je dopušten samo milijarderima.

  Iskren, nimalo uvijen poziv objavio je na društvenoj mreži Tviter premijer te države, prenosi Novac.hr.

  “Dakle, recimo da ste milijarder koji želi da leti sopstvenim avionom, iznajmi sopstveno ostrvo i, u tom procesu, investira milione dolara u Fidži. Ako ste preduzeli sve neophodne zdravstvene mere opreza i pokrili sve troškove, možda imate novi dom u raju u koji možete pobeći od pandemije”, objavio je predsednik tamošnje vlade Frank Bainimarama.

  U prevodu, Fidži želi da oživi svoj paralizovan turistički sektor od kojeg, u ekonomskom smislu, žestoko zavisi, i to privlačenjem “VIP gostiju”.

  Među takve, prema njihovim rečima, spadaju i oni koji dolaze svojim jahtama, a koji su spremni prvo da provedu 14 dana na moru ili u izolaciji.

  Da je poziv vlasti na Fidžiju naišao na plodno tlo, dokazuje i njihova objava da je u nedelju trebalo da dočekaju svoju prvu “pošiljku” od 30 bogataša iz jedne veoma poznate kompanije. Koje, nisu želeli da otkriju, ali su pojasnili da njih 30-ak stiže privatnim avionom i da će na ostrvu provesti tri meseca.

  Fidži je dosad zabeležio samo 18 slučajeva zaraze koronavirusom i nisu imali nijedan smrtni slučaj, a već tri nedelje nisu imali nijednog obolelog.

  Izvor: Novac.hr

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE