Španski gigant u krizi: ZATVARA više od 1.000 prodavnica širom sveta

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Španski gigant u krizi: ZATVARA više od 1.000 prodavnica širom sveta

  Španska tekstilna imperija Inditex u čijem sastavu su, među ostalim brendovima, Zara, i Massimo Dutti, saopštila je da će u naredne dve godine zatvoriti između 1.000 i 1.2000 prodavnica.

  Inditex grupa objavila je da u istom tom periodu planira da udvostruči onlajn prodaju i da će uložiti čak milijardu evra u ovu platformu u naredne tri godine.

  Kompanija je saopštila da očekuje da će prodaja preko interneta predstavljati četvrtinu njenog poslovanja do 2022. godine.

  Zaokretu ka digitalnom svedoči i podatak da ova kompanija ulaže 1,7 milijardi dolara na unapređenje svojih prodavnica kako bi postale što integrisanije sa internet platformom “primenom naprednih tehnoloških rešenja”, saopšteno je.

  Inditex, koji ima gotovo 7.500 prodavnica širom sveta, rapidno se proširio tokom poslednje decenije.

  Zbog koronavirusa, do kraja prvog tromesečja samo je 965 njegovih prodavnica bilo otvoreno. Tokom aprila internet prodaja ovog giganta skočila je za 95 odsto, dok je taj skok na nivou prvog kvartala bio 50 odsto.

  I pre širenja pandemije, ova kompanija je bila fokusirana na širenje svog poslovanja na internetu.

  Međutim, zatvaranje prodavnica i veća ulaganja u platformu pokazuju i očekivanja grupacije o sve većoj ulozi e-trgovine u budućnosti.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pexels, ilustracija

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE