Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Soroša zaprepastila kampanja protiv njega

  Američki milijarder Džordž Soroš „uznemiren“ je kampanjom „antisemitskih“ postera koju finansira mađarska vlada kako bi smanjila njegov uticaj u zemlji u kojoj je rođen.

  „Zaprepašćen sam načinom na koji aktuelni mađarski režim koristi antisemitske slike kao deo planske kampanje dezinformisanja“, naveo je Soroš u izjavi.

  Na mađarskim ulicama postavljeno je nekoliko hiljada postera, sa Sorošem koji se smeje, uz komentar „Ne dozvolimo da se Soroš smeje poslednji“.

  Ta rečenica odnosi se na više puta ponovljene optužbe mađarskih vlasti da se Soroš, čije fondacije finansiraju brojne nevladine organizacije u centraloj Evropi i na Balkanu, meša u unutrašnju politiku Mađarske i da se zalaže za prijem izbeglica u toj zemlji.

  Mađarski mediji javili su da su na nekim posterima ispisani antisemitski grafiti. Soroš je inače mađarsko-jevrejskog porekla.

  Vodeća jevrejska organizacija u Mađarskoj Mažihis optužila je vladu Viktora Orbana za raspirivanje „antisemitskih sentimenata“ i pozvala je da obustavi kampanju, dok su aktivisti i građani uklonili neke od postavljenih postera.

  Orbanova vlada odbila je da prekine kampanju, navodeći da joj je dužnost da brani otadžbinu.

  Orban je ranije optužio Soroša, kojeg je opisao kao „milijarderskog špekulanta“, da želi da upotrebi svoju moć i grupe koje podržava da „naseli milione migranata“ u Mađarsku i EU.

  Izraelsko Ministarstvo spoljnih poslova povuklo je, na zahtev premijera Benjamina Netanjahua, saopštenje izraelskog ambasadora u Mađarskoj u kojem se premijer te zemlje Viktor Orban i njegova partija Fides pozivaju da prekinu kampanju s posterima protiv Soroša jer podstiče antisemitizam.

  Izvor: Beta

  Foto: BetaAP_Bela_Szandelszky

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE