Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Soroš se kladi na pad Vol Strita

  Milijarder Džordž Soroš, koji je slavu stekao kada se pre 25 godina kladio na pad britanske funte, i tako je oborio, sada se kladi na pad Vol Strita.

  U pad „finansijskog centra“, kako pokazuju podaci američkih regulatornih tela, uložio je 1,8 milijardi dolara. Šta više, u svoju procenu Soroš je toliko uveren da u taj pad investira sve više.

  Ipak, Soroševih 1,8 milijardi dolara uloženih na okladu na pad Vol Strita zapravo je manji pesimizam ovog investitora nego u nekim ranijim slučajevima.

  Primera radi, godine 1992. Soroš je na pad britanske funte uložio milijardu i po dolara. I zaradio. Da je tada izgubio njegova bi poslovna karijera verovatno bila okončana jer bi izgubio milijarde dolara.

  Ovoga puta igra opreznije. Put opcije koje kupuje poslednjih meseci manje su rizične. Pođe li sve po zlu za Soroša, on može izgubiti maksimalno onoliko koliko je i investirao. Zato mnogi analitičari i misle da se ovde radi o hedžiranju, a ne o opkladi. On se zapravo osigurao za slučaj da tržišta nastave rast.

  I zapravo, Soroš je ovde odigrao pametno jer ne tako davno izgubio je ogroman novac kladeći se protiv tržišta. Pre poslednjih predsedničkih izbora, Soroš je tvrdio da bi Trampova pobeda mogla dovesti do tržišnih turbulencija. Ali, to se nije dogodilo i izgubio je gotovo milijardu dolara.

  I osam meseci kasnije, Soroš i dalje igra istu igru, ali sad mnogo opreznije.

  Izvor: SEEbiz

  Foto: Beta/AP_Bela Szandelszk

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE