Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  SoGe od danas ima novo ime, postala je OTP banka

  Sosijete ženeral banka Srbija objavila je da je od danas postala deo mađarske OTP grupe.

  Banka je u saopštenju objavljenom na svim svojim komunikacionim kanalima, navela da ima novo ime, novu boju i dobro poznatu adresu.

  “Postali smo deo OTP grupe, jedne od dominantnih finansijskih institucija u Centralnoj i Istočnoj Evropi, u kojoj nastavljamo da rastemo zajedno i negujemo prepoznatljivo kvalitetan odnos sa vama”.

  Kako dodaju, kao OTP banka nastaviće da ulažu u rast i razvoj jednostavnih i inovativnih bankarskih proizvoda i usluga. “Snagom OTP grupe pružamo vam finansijsku sigurnost i podržavamo vaše planove sa novim imenom i bojama, a dobro poznati proizvodi, ekspoziture i lica ostaju isti.

  Kako prenose mediji, OTP banka je akvizicijom SoGe banke u Srbiji postala druga najveća banka u Srbiji.

  Realizacija dogovora o ovoj kupovini na srpskom tržištu bila je na čekanju tačno devet meseci. Dve bankarske grupacije su svoj ugovor o planiranju prodaje objavile u drugoj polovini decembra 2018.

  Zatvaranje transakcije bilo je uslovljeno odobrenjima nadležnih institucija, od kojih je jedna i Narodna banka Srbije, a koja je odobrenje dala tek 13. septembra ove godine jer je u međuvremenu tekao postupak pripajanja Vojvođanske banke, koju je OTP banka kupila u decembru 2017. godine.

  Izvor: BIZLife/Večernje novosti

  Foto: FB/SoGE/Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE