Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šnajder elektrik potpisao sporazume o saradnji s fakultetima u NS i BG

  Francuska kompanija Šnajder elektrik (Schneider Electric) koja važi za lidera u „digitalnoj transformaciji upravljanja energijom“ i automatizaciji, potpisala je sporazume o saradnji s Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada i s Elektrotehničkim fakultetom iz Beograda.

  Time će najtalentovaniji studenti dobiti podršku tokom školovanja, saopšteno je danas.

  Sporazumi su potpisani tokom zvanične posete predsednika Francuske Emanuela Makrona Srbiji.

  „Stipendije Šnajder elektrika će dati značajan doprinos savladavanju praktičnog znanja, i studentima pružiti veoma važnu finansijsku podršku tokom školovanja“, navodi se kompanijskom saopštenju.

  Dodaje se da će tokom programa stipendiranja studenti raditi na projektima i imati mogućnost zaposlenja u toj kompaniji kada završe fakultet.

  Član Izvršnog odbora Šnader elektrika, Frederik Abal, rekao je posle potpisivanja sporazuma da je najvažnija investicija u obrazovanje.

  Ta kompanija razvija softver ADMS zahvaljujući radu više od 800 inženjera, od kojih je većina s Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada.

  Dekan tog fakulteta Rade Doroslovački je rekao da ta uspešna saradnja sa Šnajderom traje godinama i da je zato Novi Sad postao jedan od svetskih IT centara.

  Doroslovački je rekao da je Fakultet tehničkih nauka, s 13 odseka, najveća obrazovna ustanova te vrste u regionu i da njeni studenti rade na skoro 100 medjunarodnih projekata.

  Dekan Elektrotehničkog fakulteta iz Beograda Milo Tomašević je zahvalio kompaniji Šnajder elektrik što je prepoznala kvalitet obrazovanja njegovog fakulteta.

  Izvor: Beta

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE