Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  SMATSA: Nebo iznad Srbije BEZBEDNO

  Menadžment Kontrole letenja Srbije i Crne Gore SMATSA saopštio je da su inspektori Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije vanrednim nadzorom utvrdili da ne postoje indicije da je bezbednost u vazdušnom prostoru Srbije bila ugrožena, a do istog zaključka došla je i Agencija za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore.

  Menadžment SMATSA je reagujući na navode dela Sindikata kontrole letenja koji je, kako se navodi, tvrdio da je bezbednost bila ugrožena, istakao da je utvrđeno da nije bilo kršenja Zakona o vazdušnom saobraćaju Srbije, kao ni internih procedura u vezi sa radnim vremenom i opterećenjem kontrolora.

  „U toku 2019. godine Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije obavio je preko 100 redovnih inspekcija u SMATSA“, navodi se u saopštenju i dodaje da prilikom tih inspekcija nije identifikovan nijedan događaj koji bi imao za posledicu ugrožavanje bezbednosti.

  „Uređaji i sistemi koje koristi SMATSA su, bez izuzetka, najnovije generacije i konstantno se modernizuju i dograđuju. Sa ponosom ističemo da je SMATSA u poslednjih nekoliko godina u vrhu evropskih kontrola letenja upravo po ostvarenim bezbednosnim indikatorima, generiše najmanje kašnjenje vazduhoplova, kao i najmanje restrikcije saobraćaja“, navodi se u saopštenju.

  Menadžment SMATSA je istakao da neće dozvoliti da se navedenim činjenicama poigrava grupa neodgovornih pojedinaca, čineći pri tom ogromnu štetu SMATSA, korisnicima usluga, osnivačima i zaposlenima.

  Iz uprave SMATSA najavili su da će protiv odgovornih za uznemiravanje javnosti i iznošenje neistina biti pokrenute mere u skladu sa zakonom.

  https://www.bizlife.rs/biznis/poslovne-vesti/kontrolori-leta-pred-pucanjem-nema-odmora-za-neke-ni-vode/

   

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE