Slobodna zona Pirot prva u Evropi, treća na svetu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Slobodna zona Pirot prva u Evropi, treća na svetu

  Prema oceni stručnjaka FDI magazina, koji je deo najvećeg poslovnog časopisa Fajnenšl Tajms, Slobodna zona Pirot je najbolja u Evropi, a u rangiranju u celom svetu nalazi se na visokom trećem mestu.

  Kako je navedeno u magazinu, vodeća slobodna zona u Evropi nudi investitorima niz atraktivnih podsticaja i otvaranje novih radnih mesta.

  Broj proizvodnih investitora u zoni je porastao za 22% u periodu od 2016. do 2017. godine, dok je broj malih i srednjih preduzeća u zoni porastao za više od 5%. Investitori u zoni uživaju odličnu podršku za izvoz robe, navodi se u izveštaju.

  Do sada je rangirana pet puta, ali ove godine je prvi put u samom vrhu.

  Slobodna zona Pirot proglašena je najboljom evropskom zonom za velike korisnike i nudi investitorima dodatne podsticaje za radno intenzivne projekte, finansijske podsticaje po najvišim standardima, stoji u izveštaju.

  Poseban deo izveštaja odnosi se na na dobru lokaciju, komunikaciju i saobraćajnu mrežu. Priključak na panevropski koridor 10, koji povezuje Beograd sa Sofijom i Turskom, Italijom i Grčkom, udaljen je samo 300 metara od zone, navodi se u izveštaju.

  Sudije magazina FDI koji su obilazili sve lokacije širom sveta ove godine visoko su rangirale pirotsku zonu, što je kako kaže direktor Dragan Kostić veliko priznanje.

  Dosegli smo sam vrh porodice evropskih slobodnih zona, što je veliko priznanje i obaveza za naš tim kako bi stvorili napredno ekonomsko okruženja, izjavio je Kostić za FDI magazin.

  Slobodna zona Pirot počela je sa radom aprila 1998. godine, a nalazi se na površini od preko 120 hektara.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE