Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Slatke tatice i mamice” za studente: Francuska policija istražuje kontroverzni sajt za upoznavanje

  Vlasti i aktivisti koji se bore protiv prostitucije u Francuskoj alarmirali su javnost nakon što su se pojavili mobilni bilbordi u Parizu koji oglašavaju “posao” za studente, koji se sastoji u tome da odlaze na sastanke sa bogatim ljudima, piše Rt.com.

  Kontroverzni sajt za upoznavanje “RichmeetBeautiful” (Bogati upoznaju lepe), lansirao je kampanju čija su ciljna grupa studenti u Francuskoj, i nudi im šansu za “romansu i strast” sa “Slatkim taticama i slatkim mamicama” (Sugar daddies & sugar mamas), a poručuju im i da više ne brinu o svojim školarinama. Inače „sugar daddy“ je poznati izraz koji označava bogatog, starijeg muškarca koji daje poklone mlađoj ženi ili devojci, u zamenu za seksualne usluge (a retko samo za njeno društvo).

  Bilbordi koji obećavaju da “nema više studentskog duga” u zamenu za sastanke sa bogatim ljudima pojavili su se širom Pariza, javljaju lokalni mediji.

  Vlasti i aktivisti alarmirali su policiju, koja je sklonila ove bilborde. Ministar obrazovanja i ministar za rodne ravnopravnost pozvali su na bojkot ove kampanje. Oni su opisali sajt koji stoji iza svega kao “puki alat koji ohrabruje prostituciju”.

  Nešto slično skoro dogodilo se i u Belgiji. Reklamna kampanja nalik ovoj u Parizu pojavila se i u Briselu.

  Izvor: BIZLife/Rt.com

  Foto: Twitter/Printscreen

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE