Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Han Solo, skulptura

  Skulptura lika iz „Ratova zvezda“ napravljena od hleba u prirodnoj veličini (FOTO)

  Pekara u oblasti Zaliva San Franciska je od hleba napravila „Pana Sola“. U pitanju je skulptura visoka 180 santimetara u obliku Hana Sola, lika iz „Ratova zvezda“ onako kako je izgledao pošto je bio „zamrznut u karbonitu“ u filmu „Imperija uzvraća udarac“.

  Hanali Pervan i njena majka, Keterin Pervan, suvlasnice pekare „One House Bakery“ u Beniciji, Kalifornija, provele su nedelje u oblikovanju, pečenju i sklapanju skulpture u prirodnoj veličini stavljajući na drvenu konstrukciju dve vrste testa, od kojih jednu bez kvasca, s višim sadržajem šećera, koja će trajati duže.

  Njih dve su radile noću, kada zatvore pekaru. S ljubavlju izrađeni detalji prikazuju uznemireno lice Hana Sola i kako se napreže da ispruži ruke.

  „Mama me je terala i da se ostavim tog posla jer sam bila opsednuta usnama Hana Sola“, rekla je Hanali Pervan za „Njujork tajms“.

   

  Skulptura će učestvovati na takmičenju strašila

  Stvaranje „Pana Sola“ bilo je za nju posebno značajno, rekla je za novine, jer se zarazila koronavirusom u januaru 2021. i izgubila čula mirisa i ukusa, tako da joj je rad na skulpturi bio jedina radost.

  Skulptura je prijavljena za godišnje lokalno takmičenje u izradi strašila. Građani će moći da glasaju birajući među više od dvadeset kreacija radnji iz tog mesta.

  Porodica Pervan, veliki ljubitelji naučne fantastike i fantastike, napravila je 2020. godine već jednu kreaciju s temom „Ratova zvezda“, u kojoj su bili Mandalorian i Beba Joda.

  Nažalost, kao i te figure, ni „Pan Solo“ neće trajati večno: testo će se na kraju kompostirati.

  Izvor: Beta

  Foto: Screenshot YT

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE