Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  HBO Max

  Skoro svi u Srbiji imaju TV i mobilni

  U Srbiji 98,5 odsto domaćinstava ima televizor, mobilni telefon 95 odsto, a računar 77 odsto, pokazalo je istraživanje sprovedeno u drugoj polovini februara, objavio je Republički zavod za statistiku (RZS).

  Kada je o računarima reč, broj domaćinstava koja imaju kompjuter je povećan za 0,3 odsto u odnosu na 2021. godinu, a za 2,7 procenata u odnosu na 2020.

  Zastupljenost računara nije ista u svim regionima pa je najveća u Beogradu gde iznosi 93,7 odsto, zatim u Vojvodini 73,5 procenata, u Šumadiji i Zapadnoj Srbiji 70,8 odsto, a najmanja je u Južnoj i Istočnoj Srbiji – 69,9 procenata.

  Istraživanje je pokazalo i da internet priključak ima 83,2 odsto domaćinstava, što je 1,7 odsto više nego pre godinu dana, te da sva domaćinstva koja poseduju internet priključak imaju širokopojasnu internet konekciju.

  Zastupljenost internet priključka je najveća u Beogradu i iznosi 93 procenata, u Vojvodini 81,9 odsto, Šumadiji i Zapadnoj Srbiji 80,7 procenata a u Južnoj i Istočnoj Srbiji 76,6 odsto.

  Prema rezultatima istraživanja, mobilni telefon koristi 95,5 građana.

  Jedna od tema istraživanja bila je i trgovina putem interneta i rezultati su pokazali da je u poslednja tri meseca 47,8 odsto korisnika interneta kupovalo ili poručivalo robu na ovaj način, 15,7 odsto pre više od tri meseca, 9,5 odsto pre više od godinu dana, dok 27,1 odsto korisnika interneta nikada nije pazarilo ništa preko interneta.

  Izvor: Politika, Tanjug

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE