Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  SKANDAL U BRUSU: Sekretarica prijavila predsednika opštine zbog uznemiravanja i ucena

  Protiv predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke podneta je krivična prijava zbog seksualnog uznemiravanja i ucenjivanja seksom zarad napredovanja u karijeri, piše Blic.

  Krivična prijava podneta je nakon saznanja da je Marija Lukić, koja je dve godine bila zaposlena u opštini Brus kao Jeličićeva sekretarica, bila zlostavljana.

  „Dve godine sam radila kao njegova sekretarica. Od prvog dana me je seksualno uznemiravao i ucenjivao seksom kako bi mi omogućio da napredujem u poslu. Jednom me je na silu poljubio u usta“, priča poverava Marija Lukić i kaže da nije imala hrabrosti da sve prijavi policiji, jer joj je Jeličić pretio.

  Plašila sam se, pretio mi je batinašima, govorio da ima veze u policiji i tužilaštvu i da mu ne mogu ništa. Govorio je čak i da ga štite Aleksandar Vučić i Bratislav Gašić, tvrdi Lukićeva.

  Zbog svega što je preživela nije mogla da spava, jede, doživela je nervni slom. Zbog toga od septembra posećuje psihijatra.

  Lukićeva kaže da se svaki susret završavao na isti način, uz lascivne reči i pokušaje predsednika opštine da joj se mimo njene volje približi. Neprijatnosti su se nastavljale i posle radnog vremena kada ode kući.

  Jeličić joj je, za šta ima i konkretne dokaze, slao desetine uznemirujućih sms poruka.

  Prema pisanju Blica, Marija Lukić nije jedina žrtva predsednika opštine. Nakon što je objavio ispovest Marije Lukić, redakciji se javio Andreja Bojić iz sela Žunje kod Brusa, koji tvrdi da je njegova ćerka doživela sa Jeličićem slično iskustvo.

  Bojić, inače Jeličićev drug iz školskih dana, tvrdi da je Jutka pokušao čak i da siluje njegovu ćerku Snežanu, kojoj je prethodno pomogao da se zaposli u Narodnoj biblioteci u Brusu. Prema Bojićevim rečima, ćerka je posle tog iskustva provela 12 dana na psihijatriji.

  Jeličić: Jedna sama sebi slala poruke, a druga je psihički bolesnik

  Jutka (foto: screenshot)

   

  Milutin Jeličić Jutka javio se Blicu i ponovio da ništa objavljeno nije tačno, kao i da je njegova sekretarica Marija Lukić sama sebi slala poruke, a na konstataciju da se javila i Snežana Bojić, on je rekao da je „Snežana psihički bolesnik“ i da je „dobila otkaz jer je htela da upali biblioteku“.

  Na konstataciju da se javilo još žena koje ga optužuju za seksualno uznemiravanje i napastvovanje, i na pitanje zašto bi sve te žene lagale, Jutka je odgovorio

  „Zato što ne mogu sve da ih zaposlim.“

  Izvor: Blic

  Foto: brus.rs

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE