Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sinergija 20 – Izazovi digitalne transformacije u 2020.godini

  Ovogodišnja Sinergija 20 proslavlja dvadeset godina postojanja.  Uzimajući u obzir bezbednost učesnika konferencije zbog aktuelne zdravstvene situacije biće održana u digitalnom formatu 25. i 26. novembra. Učesnici će moći događaj da isprate online, preko Microsoft Teams platforme.

  Željko Vujinović, direktor kompanije Microsoft  u Srbiji , razgovarao je sa nama o Sinergiji i zašto je jedan takav događaj bitan za razvoj srpskog društva i IT sektora u Srbiji.

  • Kada je organizovana prvi put, Sinergija je bila prva IT konferencija u zemlji. Šta je to bilo karakteristično za Sinergiju na njenom početku?

  Sinergija je zaživela pre 20 godina. Na osnovu razgovora sa  kolegama i članovima IT zajednice u Srbiji, postavljeni su dobri temelji za ono što mi danas imamo. Bez  tih prvih vizija i ideja, Sinergija u ovom obliku danas ne bi postojala. Sinergija je počela kao Microsoft događaj promovišući Microsoft tehnologije, ali vremenom se razvijala i i davala smernice razvoja IT sektoru u Srbiji. Takođe je postajala “agnostik” događaj jer su vrata Sinergije bila otvorena i drugim učesnicima . Oduvek je vidljiva potreba da različiti faktori na IT tržištu rade zajedno, kako bi ovo tržište bilo unapređeno i kako bi ti rezultati kojima svi zajedno stremimo bili još bolji. Sinergija je iz godine u godinu bila sve bolja i bolja što je pokazao i broj učesnika, ali  i činjenica da su ljudi sa ponosom dolazili na Sinergiju. Za nas “kao osnivače” bila je velika čast da vidimo sve te ljude i njihovu želju da uzmu aktivno učešće u razvoju IT-a u zemlji.

  • Šta Sinergija znači za Microsoft sve ove godine, a šta znači za razvoj samog društva?

  Microsoft Srbija bez Sinergije ne bio to što jeste. Naše poslovanje, rezultati i projekti koje iznosimo na tržište ne bi imali tu težinu bez Sinergije. Trudimo se da ovaj događaj bude jedan check-point u toku godine kada se osvrćemo iza sebe da vidimo šta smo uradili, odnosno šta smo obećali na prethodnoj Sinergiji i da li smo ispunili obećanja, kao i da javno postavimo očekivanja i kažemo šta su naši ciljevi koje želimo da ostvarimo u sledećoj godini, do sledeće Sinergije. Ali, to nisu samo naši ciljevi već se trudimo da budemo inicijator u društvu i ka državi kako bi se stvari unapredile i okruženje prilagodilo potrebama za razvoj zemlje, koji bi bio još brži od onoga što jeste.

  • Šta je specifično ove godine na Sinergiji?

  Specifičan je format Sinergije . Bio nam je veliki izazov kada smo razmatrali opcije organizovanja Sinergije, jer smo znali je ne smemo preskočiti, ali i da moramo voditi računa o svim novonastalim okolnostima i zdravlju svih učesnika i predavača. Online format imaće pogodnosti za sve u smislu lakše organizacije praćenja predavanja i prilagođavanju drugim obavezama. Biće to jedno potpuno novo iskustvo za sve. Ove godine Sinergija je besplatna za sve učesnike. Organizator je imao želju da omogući kvalitetan sadržaj, mogućnost aktivnog učestvovanja u sesijama i, svakako, sticanje novih znanja. Na taj način daje se doprinos društvu u ovim izazovnim okolnostima, i mislim da će Sinergija i ove godine doprineti tome da  kao zajednica budemo bolji, napredujemo i steknemo nova znanja.

  • Sinergija u narednih 20 godina?

  Teško je predvideti šta ćemo moći sve da predstavimo na Sinergiji za 20 godina. Ali, verujem da će ona sigurno biti organizovana i tada, a da ćemo mi negde sedeti i slušati je, učestvovati,  birati neki svoj sadržaj unapred. Stvari se svake godine pomeraju unapred. Brzina razvoja je nezaustavljiva.

  • Najveći utisak sa Sinergije?

  To nije utisak vezan samo za jednu Sinergiju. Moje je najveće oduševljenje kada vidim izveštaj organizatora Sinergije i shvatim koliko je ta Sinergija bila bolja od prethodne. Na osnovu toga sam uveren da ćemo i kao društvo napredovati, ako pratimo put neprekidnog razvoja i ne dozvolimo da nas bilo šta, pa čak ni ovakva vremena, na tom putu zaustave.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE