Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sindikat „Sloga“ najavio protest u Kruševcu za 1. maj

  Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ su danas najavili da će 1. maj, Međunarodni praznik rada, obležiti protestnim okupljanjem u Kruševcu, na platou Doma sindikata.

  Protest u Kruševcu se organizuje kao podrška aktivistima tog sindikata iz kruševačkog Trajala koji su proglašeni tehološkim viškom, „ali i svim do sada otpuštenim radnicima, žrtvama tranzicije, neoliberalne ekonomske politike koja se sprovodi i čije katastrofalne posledice osećaju svi građani Srbije“.

  Sindikat Sloga je istakao da je do sada za 1. maj organizovao proteste u Beogradu, ali ove godine će skup biti u Kruševcu i zbog toga da bi se izbegao sukob nezadovoljnog članstva i simpatizera tog sindikata sa učesnicima protesta u glavnom gradu koji oganizuju Savez samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjeni granski sindikati „Nezavisnost“.

  Ta dva reprezentativna sindikata su, po oceni Sloge, „prepoznata kao dugogodišnji amortizeri radničkog nezadovoljstva i prikriveni saradnici svih vlasti do sada“.

  „Apsurdno je, licimerno i bedno da ovi sindikati koji godinama unazad učestvuju u (ne)radu Socijalno – ekonomskog saveta, tripartitnog tela predstavnika vlasti, poslodavaca i sindikata, kritikuju stanje i položaj radnih prava, ali ne i samu vlast koja tu politiku sprovodi, i da u danu, simbolu međunarodnog radničkog otpora pozivaju na solidarnost kako bi šetali Beogradom i uručili zahteve ‘praznoj zgradi Vlade Srbije’, a imaju priliku da to rade tokom cele godine na sednicama tog tela“, navodi se u saopštenju Sloge.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE