Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sindikat obrazovanja od Vučića i Brnabić traži precizno utvrđena povećanja plata

  Sindikat obrazovanja Srbije poslao je dopis predsedniku Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić kojim traži zaključenje protokola sa precizno utvrđenim povećanjima i dinamikom isplate za 2023. godinu.

  „Povećanje zarada za prosvetu u ovoj godini je neophodno, ali smatramo da ukupno povećanje zarada u prosveti koje ste naveli neće dostići republički prosek u decembru, kada se uzme u obzir inflacija i rast zarada u realnom i javnom sektoru“, navodi Sindikat u pismu predsedniku i premijerki Srbije.

  Sindikat je zatražio zaključivanje Protokola sa precizno utvrđenim povećanjima i dinamikom isplate za 2023. godinu.

  Zatraženo je i izjednačavanje cene rada u obrazovanju i ukazano da u sistemu obrazovanja postoje tri različite cene rada, pa se povećanje neće jednako odraziti u svim sferama – od predškolskog, osnovnog, srednjeg, učeničkog i studentskog standarda, do visokog obrazovanja.

  Ukazali su i na ogromno nezadovoljstvo zaposlenih u visokom obrazovanju, koje u izlaganju i detaljnoj analizi predsednika i premijerke nije spomenuto, a imaju najnižu cenu rada u javnim delatnostima.

  Sindikat u pismu Vučiću i Brnabić podseća i da je doneo odluku o štrajku na početku školske godine, zbog čega je neophodno hitno započeti pregovore o njihovim zahtevima.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE