Sindikat Lončaru: Ispoštujte obećano i ZAPOSLITE medicinare

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sindikat Lončaru: Ispoštujte obećano i ZAPOSLITE medicinare

  Sindikat zdravstva i socijalne zaštite “Sloga” saopštio je da su “iznenađeni” objavom na sajtu Ministarstva zdravlja, u kome je navedeno da su predstavnici reprezentativnih sindikata nakon sastanaka sa resornim ministrom ocenili da bi “kao sindikati trebali da kritikuju, ali nemaju šta”.

  Ovaj sindikat je u saopštenju pozivao Ministartvo zdravlja i resornog ministra Zlatibora Lončara da “ispoštuju obećano” i uposle sve zdravstvene radnike koji to očekuju, jer kako navode, “sada kako vidimo postoji opravdana bojazan od ponovnog povećanja obolelih od virusa korone”.

  “U potpunosti smo zatečeni saopštenjem, koje ocenjujemo kao političko i predizborno, jer u ovom trenutku na stotine zdravstvenih radnika u Nišu, Boru, Kikindi, Valjevu, Vladičinom Hanu, Topoli i drugim mestima očekuje da budu zaposleni u stalni radni odnos prema naredbi Ministarstva zdravlja od 26. marta, kojom se nalaže prijem u radni odnos na neodređeno vreme zdravstvenih radnika po hitnom postupku”, navodi se u saopštenju.

  Sindikat je postavio pitanje da li je naredba ministarstva bila iskrena ili da je predstavljalo “još jedno u nizu marketinških trikova za pridobijanje glasova na predstojećim izborima”.

  “Podsećamo da je Sindikat nedeljama unazad svoje aktivnosti podredio u samo jednom poslu, a to je da svi zdravstveni radnici koji su bili spremni da žrtvuju svoje živote u vreme najveće borbe protiv korone budu primljeni u radni odnos na neodređeno vreme”, navodi se u saopštenju.

  Posao za 305 najboljih diplomaca medicinskih škola i fakulteta

  Vlada Srbije je dala saglasnost Ministarstvu zdravlja da se u zdravstvenim ustanovama zaposli 200 najuspešnijih diplomaca srednjih medicinskih škola i 105 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta.

  Dodaje se da će angažovanjem najboljih zdravstvenih radnika sa srednjom stručnom spremom, odnosno najuspešnijih učenika srednjih medicinskih škola svih profila, biti poboljšan nivo zdravstvene zaštite, kao i starosne strukture zaposlenih.

  Na ovaj način, podstiče se pozitivna selekcija kadrova u zdravstvenom sistemu i pruža mogućnost mladim lekarima i srednjem stručnom kadru da svoju profesionalnu karijeru zasnivaju i grade u Srbiji, navodi se u saopštenju Vlade.

  Izvor: Beta, N1

  Foto: MOD

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE